Týždenný jedálny lístok pri delenej strave - 3. časť

Táto diskusia patrí k článku: Týždenný jedálny lístok pri delenej strave - 3. časť
Týždenný jedálny lístok pri delenej strave - 3. časť

Strava môže výrazne ovplyvniť našu hmotnosť. Možností je veľa, môžeme to skúsiť týždňovou diétou, ale v striedmosti a delení potravín by sme mali pokračovať, ak sa chceme vyhnúť „jojo - efektu“. Prvý týždeň by mal byť štartovací a mal by preveriť našu pevnú vôľu. Oveľa dôležitejšie, ako začať, je vydržať!

Tomas12345

mark37 :

No tak napíš ten svoj stravovací režim.

Ja som zástanca postupného vynechania mucnych jedal. Ostatne jedlá sa môžu jesť normálne. Vela ludom postupne vynechanie mucnych jedál pomohlo k redukcii hmotnosti.

mark37

kazda dieta skodi organizmu a v konecnom dosledku po ukonceni diety naberiete vsetko spat + nieco naviac. ci ako to maju tie diety akoze fungovat? mesiac, dva tri nic nejest a potom? co konkretne? naspat jest tak ako predtym, za pol roka dalsia dieta a tak cely zivot? to ma aku logiku? nehovoriac o vaznych zdravotnych nasledkov pre telo. telo neoblafnete. je stavane na prezitie. ono si pocka, kym dodietujete a potom vam to spocita. a druhykrat vam to spocita na starobu.

odpovedou je zivotny styl, ktory je dlhodoby a dlhodobo udrzatelny. a tym je jedina rozmanita a pestra strava. ano odpoved je tak prosta. jest vsetko, ale s rozumom. telo potrebuje aj tuky, aj cukry. bielkoviny, mineraly, kyseliny, stopove prvky. ked nieco z toho nema, skracujete si zivot. mozno po minutach, ale skracujete.

aku skratku to vsetci hladate? bud majte zdravy a dlhy zivot, alebo sladucky a kratsi. to si povedzte na zaciatku, stredna cesta neexistuje. zdrave stravovanie je dokonca lacnejsie ( po vyluceni keksov, cokolad, cipsov, alkoholu, cigariet, jogurtov, vselijakch musli, polotovarov). lenze vsetci su lenivi. spravodlive na tom je to, ze kto sa o svoje telo stara, tomu bude za odmenu. kto nie, tomu bude na obtiaz.

aj by som napisal uplne jednoducho ako sa stravovat (odskusane) a nikdy neriesit vahu a vzhlad tela. ale to tu nikto nechcete pocut. tak dobru chut!

Chobotnica0

Pise sa, ze sa nema kombinovar rastlinna a zivocisna skupina a v jednom dni na ranajky rozok, jogurt a mlieko?? Bolo pisane ze mliecme vyrobky patria do zivocisnej. Tak je trochu zavadzajuce