Bryndza je vynikajuca, ma vela pozitiv, len musi byt priamo zo salasa a naozaj cerstva...
Ale v pripade pacientov s akutnym ochorenim creva - ulcerozna kolitida, crohnova choroba...je otazne pouzitie bryndze. Pri dojeni sa do bryndze vzdy dostava aj moc ovce. Je otazna "sterilnost" bryndze.
Tu sa osvedcil Lactobacillus bulgaricus - mliecny bacil z Bulharska. Je to jedina rastlinna probioticka bakteria. Zije iba v Bulharsku. A najnovsie Americania vedecky potvrdili, ze lieci rakovinu creva!
Jediny L. Bulgaricus tvori D-mliecnu kyselinu, ktorou nici choroboplodne zarodky v creve. D-mliecna kyselina je najsilnejsie protirakovinova. Mliecnou kyselinou probioticke bakterie v creve nicia choroboplodne zarodky.
Vsetky ostatne vymenovane probioticke bakterie - spominane v clanku - z bryndzi tvoria vzdy len L+ mlienu kyselinu. Ta nie je tak ucinna.
V priotomnosti L. bulgaricus v creve, dochadza az k astronomickemu!!! mnozeniu nasich probiotickych bakterii v traveni..teda aj tych, ktore sa tu uz spominali.
L. Bulgaricus pouzili aj v Cernobile. Ma najsilnejsi protirakovinovy efekt zo vsetkych znamych probiotickych bakterii.
Pred vyse rokom Nemci potvrdilií ze L. Bulgaricus lieci aj Parkinsona...cize stare zname, zdravie je v creve. Z crteva - do dnes je to jedna z najmenej preskumanych oblasti v cloveku, je ziveny clovek, Aj mozohg, aj srdce...preto cim lepsie funfuju creva, tym lepsie funguju vsetky organy, tym sme zdravsi.
L. bulgaricus by sa mal nachadzat v jogurtoch. Pokial by bol taky jogurt v obchode, na 3-4 den by v pevnom obale praskol. Za socializmu bol.
Jedine probiotika na trhu, ktore som nasla s obsahom funkcneho L. bulgaricus su z daflorn.com
Na zdravie!
Slovenská nepasterizovaná bryndza je bezpochyby jedeným z najhodnotnejších a prirodzených, kvasených (fermentovaných) mliečnych výrobkov na svete.