Chýba vám v tele vitamín A nevyhnutný pre zdravie pokožky? Jedzte marhule!

Táto diskusia patrí k článku: Marhule - doplnia vitamín A , ozdravia pokožku
Marhule - doplnia vitamín A , ozdravia pokožku

Marhule predstavujú chutné oranžové plody plné beta-karoténu, vlákniny a vitamínu C. Sú akýmsi symbolom letných mesiacov, na začiatku ktorých začínajú dozrievať a lákať nás svojou lahodnou chuťou.

BABKA67

mam 67 rokov..ako deti sme zbierali kostky z marhul, dokonca aj na ulici do sacku..rozbijali me ich kamenom..boli to take nase "cukriky"...ani neviem, kolko sme toho aj s kamaratmi denne zjedli...:)..nic nam nebolo a odklopat, dodnes nieje :)

RNG

Semena marhul obsahuju komplexne kyanidy, ako napr protirakovinny amygdalin(vitamin B-17) nTreba ich ale jest len z mierou, niekolko denne, lebo v zaludku sa posobenim kyseliny chlorovodikovej z nich uvolnuje kyselina kyanovodikova.Nasa pecen ma schopnort mensie davky kyseliny kyanovodikovej zneutralizovat, ale vacsie davky su jedovate.Moja zena to poznala, ked v roztrzitosti zjedla miesto 2 hrsti mandli 2 hrste marhulovych semienok. Ocervenela,az sa dusila chvilu , myslel som ze budem volat pohotovost, ale na stastie za stvrt hodiny to preslo.
Takze nie viac nez 10 semien naraz, prosim. Pre tych co chcu zjest viac, tak najmenej na tri krat, a roztiahnut po cas celeho dna.
Na liecenie rakovin ale treba pouzivat amygdalin v roztoku DMSO do infuzii, nie vacsie davky ustne. Hoci mozno entericky pokryte by to mozno islo, kedze v zaludku sa entericke pokrytie , pokial mas dost kyselin nerozpusti, len v crevach. Ktovie, mozno rektalne delivery amygdalinu by tiez bolo dostatocne bezpecne.

analyn

Apricot oil
Apricot oil or apricot kernel oil is pressed from the kernels of the Prunus armeniaca. Apricot kernels have an oil content of 40-50%. Wikipedia
Nutrition Facts
Apricot kernel oil
Amount Per
100 grams
Calories 884
% Daily Value*
Total Fat 100 g 153%
Saturated fat 6 g 30%
Polyunsaturated fat 29 g
Monounsaturated fat 60 g
Cholesterol 0 mg 0%
Sodium 0 mg 0%
Total Carbohydrate 0 g 0%
Dietary fiber 0 g 0%
Sugar 0 g
Protein 0 g 0%
Vitamin A 0% Vitamin C 0%
Calcium 0% Iron 0%
Vitamin B-6 0% Vitamin B-12 0%
Magnesium 0%
*Per cent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.