43 najzdravších a najlacnejších potravín

Táto diskusia patrí k článku: 43 najzdravších a najlacnejších potravín
43 najzdravších a najlacnejších potravín

O zdravom stravovaní čítame a počujeme zo všetkých strán. Každý si ale hneď pod zdravým stravovaním predstaví výrazne vyšší rozpočet na potraviny. Zostavili sme preto rebríček tých najzdravších a najlacnejších potravín a jedál, ktoré si môže dovoliť každý.

kkkkkk

nela7777 - asi si zle čítala, minerály najviac telo prijíma organických zložiek, teda z potravín. V minerálkach sú rozpustené anorganické minerály, telo z nich prijme minimum. Ak by to bolo také jednoduché ako píšeš, tak by stačilo cmúľať horčíkovú tyč.
Čo sa týka cien - quinea, mandle, cícer, tekvicové semienka, losos, tuniak, srvátka, banány nepatria medzi najlacnejšie potraviny, ale skôr medzi tie drahšie.

nela7777

Suhlasim s člankom,ze nie je zrovna pravidlo ze všetky zdrave potraviny su drahé. Snažím sa kupovat sezonne potraviny a kombinovat sacharidy a bielkoviny v ramci delenej stravy a zatial to vychadza celkom priaznivo aj financne.Chcelo to trochu experimentovania v kuchyni ale da sa to velmi dobre zladit aj doma sa to celkom ujalo. Pre optimalne fungovanie sa snazim doplnat mineraly pravidelným pitím minerálnej vody, s ideálnym obsahom vápnika a horčíka v pomere 3:1, pomáha mi to zvládať každodenný stres a únavu, kedže pracujem vela do noci.Som čítala,že zo stravy sa vstrebe približne 30-40 percent, pričom z minerálnej vody až 60 percent. Celkom sa mi osvedcila Gemerka, obsahuje oba tieto minerály súčasne, čo uľahčuje ich vstrebávanie. Čo je tiež celkom lacny spôsob doplnania mineralov, ktore telo potrebuje na každodenne fungovanie oproti potravinovym doplnkom.