Prečo by sme mali jesť grécky jogurt?

Táto diskusia patrí k článku: Prečo by sme mali jesť grécky jogurt?
Prečo by sme mali jesť grécky jogurt?

Počuli ste už o lahodnom, krémovom jogurte, ktorý obsahuje až dvakrát väčšie množstvo proteínu? Reč je o gréckom jogurte, ktorý sa stáva čoraz viac populárnejším a bez ktorého si mnohí ľudia už ani nevedia predstaviť svoje raňajky. Pýtate sa čo je na ňom také výnimočné?

Janu

Byla jsem na dovolené v Tatrách a musím pochválit
1407936897-3d-grecky-jogurt-biely.jpg
JOGURTOVÝ DEZERT GRÉCKEHO TYPU NATUR , i ostatní příchutě -čokoládu, fíky... vyrábí AgroTami Nitra. Je to prostě úplně jiný jogurt řeckého typu než jaký koupím v českém obchodě. Opravdu moc dobrý, lahůdka. Děkuji. :-) Jana

Peterfk

konzument, druha moznost, ktora podla kombinuje obidve veci, teda zachovava srvatku, a je tiez smotanovo jemny, kremovy, je smotanovy jogurt.
Obsahuje sice 10% tuku, ale vacsina greckych jogurtov ma tiez 8-10% tuku.

Ak Ti mozem odporucit, vyskusaj Selciansky smotanovy jogurt, 1L vedierko. Stoji okolo 2-2,50 za liter, co je priazniva cena za smotanovy jogurt.

Hovorim ti, ze iny uz kupovat nebude, je lepsi, nez vsetky grecke jogurty, co som chutnal, a zaroven je lepsi, nez vsetky smotanove jogurty co som chutnal (vratane Zvolenskeho, aj Banoveckeho).

Je vsak pravda, ako napisala uzivatelka nizsie, ze aj Sabi robi dobry strednotucny jogurt (ma okolo 9% tuku)... povedal by som, ze je mozno aj najlepsi, ale nieje taky kremovy ako Selciansky a je viac kysli. Ako nahrada greckeho jogurtu teda jednoznacne Selciansky.
Pozor vsak na to, nie kazda varka sa vsak dobre podari, raz je kremovejsi inokedy, kyslejsi a riedky. Takze odporucim kupit ho par krat po sebe

konzument

Znáška reklamných "blábolov" ,mne ten Grécky nechutí,príde mi taký umelý.Ja milujem naše jogurty, a tá kyslastá chuť je to čo u mňa robý jogurt jogurtom. Športovci sa tlačia sušenou srvátkou,a ja mám preferovať jogurt bez nej,z nižším obsahom vápnika,len preto že chutí jemnejšie ?? Ľuďom to hrabe,jablká kupujú len okrúhle,pekne je jedno že sú voskované ,hlavne že sú pekné a sladké ,mäsové výrobky musia byť ružové,je jedno že to je vďaka obsahu dusičnanu a dusitanu sodného,bledá šedá šunka je zlá ,napriek tomu že je to čisté mäso + soľ ,čo o to nie je pekná. Spejeme do pekných sračiek.

greta123

Väčšinou si pripravujem jogurt doma z poctivého mliečka a dochutím ho domácim lekvárom, ktorý mám vždy po ruke alebo domácou zaváraninou, tiež tvaroh domáci je vynikajúci a tiež syry, ktoré sa nedajú porovnať s kupovanými. Pripravujem aj domáce maslo, pripomína skôr nátierkové, je výborné na chlebík, k tomu zeleninka, momentálne reďkovka je super. Ale vyskúšam aj grécky, porovnám s domácim.

Ria_94

Potvrdzujem lahodnú chuť :) Doteraz keď šlo o jogurt, tak jedine Pribináčik, Dráčik (áno, viem že to nie sú jogurty :D), ale minule ma priateľ nahovoril, nech to skúsime, on mal čučoriedkový, ja čokoládový, a veru že to bola mňamka :) ... odvtedy 2x do týždňa to papkáme na raňajky :)

Kýčera

Kafe,tak daj vedieť ako chutil.A Ivonka to výstižne napísala.Je originál a aj viac výrobcov,tak čítaj etikety.Už desaťročia kupujem len čisté produkty/žiadne smotanely,...nízkotučné,kde sú pridané cukry,umelé tuky,škroby,ochucovadlá,...ale poctivú smotanu/ a ovláda to aj môj chlap.Za ten čas sa to odrazilo na zdraví,váhe aj peňaženke.Takto človek zje podstatne menej a kvalitu.Inak jogurt,zakysanku,tvaroh,... si vieš spraviť doma aj sama.Tak dobrú chuť!

kafe

ja teda na novinky neletím, všimla som si ho v obchode a kašlem na neho zvysoka. ALE.. vraj tá lahodná chuť :) a vraj porovnanie obyčajného a gréckeho je neporovnateľná :D ivonka, rozhodne by ti mali zaplatiť za reklamu :D:D asi poruším svoje zásady a aspoň jeden si skusmo kúpim. Nech viem čo je to zač.

Kýčera

Nielenže sme počuli,my o ňom aj vieme a viac ako 6 mesiacov ho aj konzumujeme.Aj teraz mám veľké balenie v chladničke.Chutný je aj sám osebe,príp.s medom,...