Hemoroidy u detí

Táto diskusia patrí k článku: Hemoroidy u detí
Hemoroidy u detí

Napriek tomu, že hemoroidy nie sú ochorením typickým pre detský vek, možno sa s nimi stretnúť. Úlohou rodiča je sledovať zdravotný stav svojho dieťaťa a pri podozrení na každú závažnejšiu zmenu adekvátne reagovať a vyhľadať lekársku pomoc.

annfh

Krem na hemoroidy - hespac.com Krem pomáha hneď, ten upokojuje a sťahuje ale kým sa človek úplne vylieči to trvá aj 3-4 mesiace.

Onderjj

Hemoroidy Liečenie doma

Väčšinu príznakov hemoroidov je možné vyliečiť jednoduchými krokmi, ktoré môžete vykonávať aj v pohodlí domova.

Liečba hemoroidov doma začína zmenou jedálnička a diétou.

Strava by mala obsahovať viac vlákniny, ktorá podporuje dobré trávenie a mení stolicu na kašu. Jemná stolica nedráždi hemoroidy. Znižuje sa opuch a zápal, hemoroidy prestávajú krvácať a bolesť a nepríjemné svrbenie ustáva. Najvyšší obsah vlákniny má čerstvé ovocie, brokolica, hrášok, fazuľa, ovos a celozrnné potraviny.
Ak vás príroda zavolá, dajte si načas. Neodkladajte stolicu na neskôr, pretože môže dôjsť k zápche a k väčšiemu podráždeniu hemoroidov. Na toalete sa nemusíte ponáhľať. Vyhnite sa tvorbe tlaku, ktorý by podráždil hemoroidy a zväčšil opuch. Po vykonaní potreby dobre očistite análny otvor. Nepoužívajte suchý uterák alebo drsný toaletný papier. Najvhodnejšie je použitie vlhčených utierok, ktoré očistia a zároveň nedráždia postihnutú oblasť hemoroidmi.

Zbaviť sa hemoroidov

Ak sa chcete zbaviť hemoroidov, musíte začať cvičiť. Zvýšením pohybu podporujete tvorbu svalovej hmoty v oblasti brušnej dutiny a aj dobrý metabolizmus. Sedenie je bolestivé a účinná je už aj tridsaťminútová rezká chôdza. Vyhýbajte sa však cvičeniu, ktoré vyžaduje extrémnu námahu v oblasti brucha alebo sedenie. Nedvíhajte ťažké činky a zabudnite na bicyklovanie.

Teplá voda uvoľňuje telo, preto ak chcete uľaviť od bolesti hemoroidov, odporúčame dvadsaťminútové sedenie v teplej vode. Liečba hemoroidov je účinná, ak takéto sedenie opakujete niekoľkokrát denne, najmä po vyprázdnení hrubého čreva. Vlhké miesta potom dobre osušte. Vyhýbajte sa drsnému utieraniu. Namiesto uteráku, alebo toaletného papiera môžete použiť sušič na vlasy.

Keďže niektoré druhy hemoroidov sú bolestivé a sedenie je veľmi nepríjemné, pre väčšie pohodlie a úľavu od bolesti a dráždenia by ste mali na sedenie používať mäkký a vzdušný vankúš, prípadne vankúš s dierou uprostred.

Domáca liečba hemoroidov
Domácu liečbu hemoroidov je vhodné kombinovať aj s použitím krémov a čapíkov, ktoré uľavujú od bolesti a znižujú zápaly a opuchy. Pomôžu aj univerzálne lieky od bolesti.