Špalda ako najzdravšia obilnina

LMarika

Jasne, ze spadla obsahuje lepok. Pise sa tak vsade a v Rakusku bezne kupite Dinkelbrot a aj zemle zo spadle, ale komu lepok robi problemy, tak spadlu ROZHODNE NIE!!! Lepok obsajuju psenica, tvrda psenica, spadla, jacmen, ovos, raz a kuskus. A uz milionkrat som sa sama presvedcila, ze nema zmysel citat kopu clankov o tom, co je a co nie je zdrave, lebo su to nehorazne strasne bludy a jedine, cim sa riadim ja, su vysledky mojich testov na intolerancie, a teda za zdrave pre seba povazujem vsetko, na co intolerancie nemam a za nezdrave vsetko, na co intolerancie mam, vratane spadle samozrejme, lebo verim, ze toto je jedina cesta k zdraviu.

MysMis

Konzumacia spaldy pre ludi trpiacich celiakou je priamou cestou k vaznym zdravotnym problemom. Prosim, ked chcete uverejnovat taketo super spravy, tak si overte, ci je to naozaj pravda. Niektori to zoberu ako novu informaciu a spolahnuc sa na web nicia svoje zdravie! Autor clanku zrejme nema predstavu o tom, ake je to super, ked sa nechtiac porusi dieta.

dada S.

Tento článok považujem za hrubé zavádzanie! Neviem odkiaľ autori čerpajú informácie, ale rozhodne odporúčam zrevidovanie a doplnenie. Tak po prvé, celiakia a alergia na lepok sú dve diametrálne odlišné ochorenia. Špalda obsahuje ešte vyšší podiel lepku ako bežná pšenica a tento fakt neovplyvňujú ani benefity v podobe vitamínov a vlákniny, ktoré špaldová múka obsahuje. Lepok je pre celiatika jed a to v každej podobe. Žasnem ako môže stránka s názvom ZDRAVIE šíriť takéto do neba volajúce bludy.