Ďakujeme za vaše podnety.
Kým obsah nepreveríme, rozhodli sme sa článok stiahnuť.
Špalda ako najzdravšia obilnina
O. K., dakujem za opravu, pisanie mi moc nejde :) a ja to mam aj tak v hlave ulozene ako Dinkel.
marika.... je to spa-L-D-a nie spadla
Jasne, ze spadla obsahuje lepok. Pise sa tak vsade a v Rakusku bezne kupite Dinkelbrot a aj zemle zo spadle, ale komu lepok robi problemy, tak spadlu ROZHODNE NIE!!! Lepok obsajuju psenica, tvrda psenica, spadla, jacmen, ovos, raz a kuskus. A uz milionkrat som sa sama presvedcila, ze nema zmysel citat kopu clankov o tom, co je a co nie je zdrave, lebo su to nehorazne strasne bludy a jedine, cim sa riadim ja, su vysledky mojich testov na intolerancie, a teda za zdrave pre seba povazujem vsetko, na co intolerancie nemam a za nezdrave vsetko, na co intolerancie mam, vratane spadle samozrejme, lebo verim, ze toto je jedina cesta k zdraviu.
Konzumacia spaldy pre ludi trpiacich celiakou je priamou cestou k vaznym zdravotnym problemom. Prosim, ked chcete uverejnovat taketo super spravy, tak si overte, ci je to naozaj pravda. Niektori to zoberu ako novu informaciu a spolahnuc sa na web nicia svoje zdravie! Autor clanku zrejme nema predstavu o tom, ake je to super, ked sa nechtiac porusi dieta.
Suhlas. Celkovo si nemyslim ze obilniny su zdrave. Kolkym ludom sa ulavi ked ich prestanu konzumovat...
Tento článok považujem za hrubé zavádzanie! Neviem odkiaľ autori čerpajú informácie, ale rozhodne odporúčam zrevidovanie a doplnenie. Tak po prvé, celiakia a alergia na lepok sú dve diametrálne odlišné ochorenia. Špalda obsahuje ešte vyšší podiel lepku ako bežná pšenica a tento fakt neovplyvňujú ani benefity v podobe vitamínov a vlákniny, ktoré špaldová múka obsahuje. Lepok je pre celiatika jed a to v každej podobe. Žasnem ako môže stránka s názvom ZDRAVIE šíriť takéto do neba volajúce bludy.
Medzi výhody špaldy patrí jej vysoký obsah bielkovín, vlákniny a pozitívny vplyv na imunitný systém. Chuťou pripomína oriešky a dá sa z nej pripraviť takmer všetko!