Vyznáte sa v ochranných faktoroch na opaľovanie?

Táto diskusia patrí k článku: Vyznáte sa v ochranných faktoroch na opaľovanie?
Vyznáte sa v ochranných faktoroch na opaľovanie?

Takmer všetci sa zhodneme, že pekné opálenie nás robí atraktívnejšími. Nie je však opálenie ako opálenie. Vyvarujte sa následkom spálenia pomocou ochranných prostriedkov s SPF faktorom a naučte sa v nich orientovať.

Hani123

ja som celý život používala maximálne SPF 15, ale na poslednej dovolenke na Kanároch som tak zhorela, že už siaham automaticky po SPF 30tke :D

Ivka88

@Inge ja používam prírodnú kozmetiku Nobilis a tá má opalovacie mliečko SPF 15 alebo 30. Ja som už vyskúšala obidve. Na dovolenku vyšší faktor, v našom prostredí mi postačuje aj nižší

Sejla

Inge: chemia je vsade okolo nas, aj prirodne zlozky su chemicke zluceniny. Tzv prirodna kozmetika je len marketingovy tah, ktory nema ziadnu vedecku podporu. Znacky, ktore vyrabaju tzv prirodnu kozmetiku demonizuju zlozky ako propylene glycol, petrolatum a paraben, ktore su pouzivane dlhe roky, osvedcene a 100% bezpecne pre pokozku, nemaju ziadne studia, ktore by dokazovali ich skodlivost. Nahradzaju ich zlozkami, ktore sposobuju iritaciu ovela castejsie a pridavaju k nim esencialne oleje, ktore najcastejsie vyvolavaju podrazdenie a sposobuju alergie! Okrem toho casto chybaju prezervacne latky a v prirodnych produktoch sa casto mnozia bakterie a plesne, ktore mozu sposobit velke problemy pre tvojho kozneho lekara. Obzvast ludia s citlivou pokozkou by sa mali vyhnut prirodnej kozmetike.
Co sa tyka ochrannych faktorov, tie sa rozdeluju medzi "chemicke" a "mineralne", co je tiez dost nestastne pomenovane. Pre citlivu pokozku su vhodne tzv "mineralne" ochranne faktory, co je len nazov pre zlozky ako titanium dioxide a zinc oxide. Kremy, obsahujuce tieto aktivne latky su napriklad Ordinary mineral SPF30, Avene mineral cream SPF50, Attitude 100% minerálny detský opaľovací krém pre suchú a atopickú pokožku bez vône SPF30

zuzi74

Ja preferujem na plet opalovaci krem od Annemarie Borlind, anti aging 50 faktor. Ten mi fakt sadol. Na telo 20 faktor, maju aj vyssi, ale pri opakovanom natierani mi plne postacuje 20-tka. Som typ II. svetla plet.
Z tejto kozmetiky pouzivam jedine make up a opalovacie kremy. Nevysusuju plet a mne osobne ani nedrazdia. Velka spokojnost.

Inge

rada by som si kúpila opaľovací krém, ktorý je z prírodných zložiek (žiadna chémia), pretože mám veľmi citlivú pleť...máte niekto skúsenosť?