Aké sú príčiny brnenia v rukách, nohách či v tvári?

Táto diskusia patrí k článku: Aké sú príčiny brnenia v rukách, nohách či v tvári?
Aké sú príčiny brnenia v rukách, nohách či v tvári?

Ak máte mravenčenie prstov na rukách a nohách, možno sa pýtate, či značia niečo vážneho. Tento pichľavý pocit môže mať celý rad príčin, od benígnych až po zlovestné. Akonáhle sa brnenie rozšíri na tvár, je načase zistiť, s čím máte dočinenia.

Pet78

Ahojte, mne sa stava pomerne nepravidelne, ze mi z nicoho nic zacne trpnut lava ruka a to konkretne palec na boku, potom to prechadza postupne na ostatne prsty a potom postupne citim ako mi to lezie hore cez ruku az na tvar, kde mi potom zacina trpnut jazyk a pery. Periferne videnie je takmer nulove. Postupne to potom pomali pechadza na pravu ruku. Po odzneni mavam silnu bolest hlavy, az migrenovu. Niekedy to pride raz za 2 mesiace, niekedy rok to nemam. Pocul som niekde, ze malo tekutin moze tiez sposobit podobne syndromi.

Dagmi

Dobrý den...já mám brnění v ruce při jízdě na kole,čím by to mohlo být ? Děkuji za odpověď a přeji pěkný den :)

mjanik

môžu byť dve príčiny:1,nachladnutie:krčná chrbtica-ruky,kríže-nohy
2,z vnútorných príčin-pečeň (celé telo)
obidve dobre liečiteľné akupunktúrou

josinko

Ahoj RNG, kupil som z tohto obchodu DMSO (www.chloritansodny.sk) ale tam je ze je to 100% a v jedom z tvojich prispevkoch som cital ze ma to byt 99%. Mam to zriedit vodou ci cim? Dakujem

Ewicka84

Dobry den ja som mala vcera mravcenie v rukach iba na clankoch prstov .bolo to divne neprijemne z coho to moze byt ?

RNG

Doplnujem, na zlepsenie cirkulacie krvi je dobre pravidelne si cistit cievy lecitinom, rozsirovat ovocim hlohu(hawthorne, mechanicmus ACE) a tiez riedit krv bezpecne enzymami ako nattokinaza a serrapeptaza.

RNG

Na periferalnu neuropathiu pomaha brat vitaminy B v o vyssich davkach, menovite benfothiamine , 500 az 1000 mg, a B-3 vo forme inositol hexaniacinate(Flush free niacin) tiez v davke 500 az 1000 mg denne.
Na karpalov tunel pomaha vymakcit si slachy, co tlacia na nervy natieranim DMSO.