Cestovateľská hnačka

Táto diskusia patrí k článku: Cestovateľská hnačka
Cestovateľská hnačka

Cestovateľské hnačky sú najčastejším ochorením, ktoré postihuje turistov. Každoročne ochorie na hnačku 20 - 50 % cestovateľov. Hnačka sa objaví obyčajne počas 1. týždňa pobytu, ale môže sa objaviť kedykoľvek počas cesty a dokonca aj po návrate domov.

Veronika3991

tiez som pravidelne hnackovala na dovolenkach, bolo jedno, akm sme sli, ci k moru, do hor alebo len kdesi na vikend na chatu. Lekar to diagnostikoval ako syndrom drazdiveho creva a odporucil mi probiotika...

laurittko

My si so sebou vždycky berieme Enterol, raz nam ho doporučala pani v lekárni, že iné ona ani nekupuje a ani my už. zaberá aj ako prevencia aj pri akutnych problemoch, máme odskúšané...

mate59

Jessica,preventívne neber nič,max. kvalitné probiotika zober.Ak by ťa v Eg.postihla hnačka,začína to škŕkaním v bruchu a potom sa dostaví i hnačka,tak tam si kúp v lekárni liek Antinal/tabl.alebo esencia/,nie je drahý,asi 1-2 eura,neber ale preventívne.Nepomôže ani domáce pálené a podobne.Vyhýbaj sa tam ľadovým nápojom,pridávaním ľadu do nápojov,iste máte all incl.- treba jesť s mierou a nie do žalúdka nahádzať zo všetkého trošku,jedlo sa opakuje,inak ja som tam nikdy nemal hnačku.Máte aj cestovné poistenie, predpísal by ti ho i lekár,hradí sa to z cest.poistenia.

jessica19566

Tiež s chystáme o 2 týždne do egypta. Čo by ste ešte doporučili pribaliť? Aebo brať niečo rpeventivne už pred cestou?

katarina78

My sme boli minuly rok v Egypte a syn si dal v hoteli nápoj s ľadom zrejme vyrobného z miestnej vody, aj keď sme ho upozorňovali, že nech si vždy pýta bez ľadu. Hnačky prišli do hodiny, mali sme ale šťastie, na tretí deň to prešlo a nebolo treba ísť na pohotovosť. Pomohla nám kombinácia čierneho uhlia, preventívneho rehydratačného roztoku a gastrokit prírodné kapsule. Treba byť vážne opatrný aj v lepších hoteloch a pri all inklusiv, črevné infekcie sú vážne reálne riziko.