Čo možno neviete o vode!

Táto diskusia patrí k článku: Čo možno neviete o vode!
Čo možno neviete o vode!

Pitná voda je jediný nápoj, pre ktorý nemusíme chodiť do obchodu. K tomu, aby sme si ho mohli dopriať v pohodlí domova však musí prejsť dlhú cestu od vodárenského zdroja cez úpravňu vody, čerpacie stanice, vodojemy a vodovodnú sieť až do našej domácnosti.

TibikeT

ti, ktori sa zdravo stravuju vedia, ze voda je tiez dolezitou zlozkou. idealne samozrejme pramenita voda, ale po fyzickom vykone je dobra aj mineralka. prave z vody sa mineraly doplnaju do tela tou najprirodzenejsou cestou. takze na toto by sa tiez nemalo zabudat.

sammysmith

chloru sa da zbavit tak, ze nechame pohar vody 12 hodin odlezat a chlor vyprcha..alebo vodu prevarime a schladime. oba sposoby pomerne casovo narocne bohuzial. dusicnanov sa vsak takto zbavit neda.. ak sa do vody dostanu napr ked vela prsi a preniknu do podzemnych vod zo zahnojenych poli, kontaminuju vodu. vo velkom mnozstve su dusicnany aj dusitany pre zdravie nebezpecne (syndrom modreho dietata napr.) takze idealne je pit pramenitu vodu. cistu a priamo z pramena, resp. balenu pramenitu

ivonka133

Tak to jednoznačne nie je, ešte ak niekto býva na dedinách, tak sa nemusí až tak obávať, voda je čistejšia, zdravšia, ale v mestách netreba riskovať. Treba používať minimálne filter.

TomaskoTom

Ja verim ze sa vodarne snazia o to, aby voda z vodovodu bola urcitej kvality, ale napriek tomu im to nie vzdy vychadza.. Uz len ked sledujem caste odstavky vody, kontaminacie vody napr z dazdovej vody, a rozne latky co sa vo vode obcas najdu- antikoncepcne hormony, alebo aj bakterie..Asi je na mieste si uvedomit, ze nasa voda nie je stopercentne nezavadna!!