Fajčenie a plodnosť ženy

Táto diskusia patrí k článku: Fajčenie a plodnosť ženy
Fajčenie a plodnosť ženy

Menej známym faktom v súvislosti s fajčením je, že významne ovplyvňuje plodnosť, tak u mužov, ako aj u žien. Zároveň poškodzuje vývoj plodu v maternici pred jeho narodením a spôsobuje nižšiu hmotnosť dieťaťa pri narodení. Cigaretový dym však môže byť aj jednou z vážnych príčin zníženej plodnosti páru.

irga85

tak ale aj elektrické cigarety sú nezdravé, či? to nie je výhra, že človek ich nahradí. našťastie som nikdy nefajčila a som šťastná, že mi to nikdy nechutilo a ani nevoňalo.

stuart999

ako byvaly fajčiar možem potvrdit, že jediny sposob ako prestat fajčit je nahradit tabakove cigarety el.cigaretou

Karolinka1

toto je dovod, prečo som prestala fajčit a naštastie sa nam podarilo otehotniet pol roka na to, čo som prestala. Samozrejme to nebolo len tak, pretože som si musela pomoct s e-cigaretou, bez nej by som to nezvladla

Smile_girl

každy racionalne uvažuuci človek vie, že fajčenie a tehotenstvo nejde dohromady. Preto som zavčasu riešila odvykanie od fajčenia a až ked nefajčila vobec ( pomohla som si elektronickou cigaretou), potom sme sa s patrnerom snažili o babatko

Oxy

čo fajčenie a plodnosť muža? Fajčenie ma negativny vpliv na vela veci čo sa tyka našeho zdravia. Preto by trebalo fajčemie omedzit, alebo prestat.

Siaia

raz som si povedala, že prestanem fajčit, ale nejak mi to nešlo. Vtedy mi znám aporadila elektronicku cigaretu značky SMOK S-PRIV z vaprio.sk a ta mi pomohla od zavislosti. Takže to doporučujem všetkym. Ušetrite nielen svoje zdravie, ale aj peniaze

daniela2

Minule som videla, ako išla jedna baba von so psom na prechádzku, a hovorila druhej, že veď ho treba vyvenčiť a zobrať na čerstvý vzduch. A pritom ho mala na obojku, kráčal pri nej, ona fajčila a chudák pes bol akože na čerstvom vzduchu.
A niektoré ženy robia to isté, keď idú na prechádzku s deckom.
Neviem, či je to pravda, ale počula som, že tuhé fajčiarky majú zmenšenú maternicu. To znamená, že ak aj prestanú počas tehotenstva fajčiť, aj tak sa im dieťa narodí predčasne, alebo malé, lebo majú tak scvrknutú maternicu, že sa im viac neroztiahne. Mám kolegyňu v práci, ktorá v kuse behá von z kancelárie zapáliť si. Obe deti, čo porodila mali len nejaké dve kilá, a vraj počas tehotenstva nefajčila.

Mariolla

všetky ženy vedie že to škodá a aj napriek tomu to robia. To už by spravili lepšie, keby si dali elektronicku cigaretu.