Urobye si salat z pupavovych listov s kvapkami citronu oleja bud kecthup alebo horcicu stipku soli cukru pepru pre koho je prihorka kusok kapsty hlavkovej vmiesat a paradajky.vynikajce.vcera som si robila salat naozaj skvele len lysty dobre umyte pod tecucou vodou a natrhajte na kusky.
Žiadna burina, púpava patrí k najzdravším potravinám
Urobye si salat z pupavovych listov s kvapkami citronu oleja bud kecthup alebo horcicu stipku soli cukru pepru pre koho je prihorka kusok kapsty hlavkovej vmiesat a paradajky.vynikajce.vcera som si robila salat naozaj skvele len lysty dobre umyte pod tecucou vodou a natrhajte na kusky.
Na tomto fóre som našiel článok o čiernom kmíne a nebanujem,že som ho začal aplikovať na svoju pečeň a črevá.To zbadáte za pár dní,čo sa vo vás ukrýva.
Nebudem to tu radšej popisovať.Hovoria mu aj černucha,alebo zlato faraónov.
Americki indiani uzivali odpradavna koren z pupavy.
No musim pupavu vyskusat, ja som mal na pecen pestrec mariansky, na vasbylinkar.sk dostat jemne mlety plod a ten mi subjektivne dost zlepsil travenie a celkovo som mal po kure lepsi pocit, ziadne pocity unavy, skutocne ako keby telo zbavil skodlivin.
Kycera, Amerika sa sklada z pristahovalcov z celeho sveta a povodnych Indianov. Takze sa nediv, ze su tu aj znalosti z celeho sveta skoncentrovane. Len Slovakov je tu oficialne vyse 1.9 miliona....
Co sa tyka pupavy(taxacum) , najma korene obsahuju stimulator toku zlci na cistenie pecene a tiez rozne steroly, co podporuju najma hormonalnu cinnost tela, tiez srdce.
A moze sa zjest pupava surova cela ? koren, listy, byl, kvet ?
Zasa v Amerike vymysleli "teplú vodu"?Veď u nás,a to zdôrazňujem,že aj bez VÝSKUMU sa používa storočia v ľudovom liečiteľstve-čaje,šaláty,med,...a to určite aj v celom starom kontinente.
Vcera som vyberala aj s korenom vsetky pupavy v nasej zahrade a od vcera som zacala pit caj z celej pupavy - posekala som na drobno listy aj koren-a tak pijem caj ""na zdravie""
Vedeli ste, že púpava patrí medzi najzdravšie potraviny na svete? Nehovoriac o tom, že je jednou zo štyroch najlepších druhov zeleniny, ktorým by sme sa určite nemali vyhýbať.