Pohyb a strava v minulosti

Táto diskusia patrí k článku: Pohyb a strava v minulosti
Pohyb a strava v minulosti

Naši predkovia, ktorí kočovali ako zberači a lovci, prešli pešo denne 20 až 30 kilometrov. Pritom nešlo o prechádzky, ale relatívne rýchly pohyb. Alebo utekali za niečím jedlým, alebo utekali pred niečím čo by ich chcelo zjesť. V každom prípade boli veľmi aktívny a to počas celého života.

pisticka

Neviem preco by sme sa mali nejakymi navykmi vracat do minulosti ked sme naopak pri inych veciach radi (typu technika a vymozenosti) ze ideme dopredu :)

We-bero9

Myslím že sa vraciame už k objavenému. Pohyb a organická strava bola pre našich predkov samozrejmosťou. Vlastne ani inú možnosť nemali. A bol to zdravý životný štýl, hoci pre také príčiny ako ťažký život a bez kvalitnej zdravotnej starostlivosti sa dožívali kratšieho veku.

evita87

Podľa mňa si odjakživa uvedomovali, že pohyb len prospieva..a to im naozaj možno v minulosti stačili prechádzky, dnešná doba nám prináša veľa možností a aj napriek tomu to mnohí nevyužívajú. Ja rada bicyklujem a vždy po tom sa cítim omnoho lepšie. Mám kvalitný bicykel WOOM a iný by som už nechcela, vďaka nemu ma to tak baví.