Pitná voda - Vybrané technológie úpravy kvality pitnej vody využívané v domácnostiach

Táto diskusia patrí k článku: Pitná voda - Vybrané technológie úpravy kvality pitnej vody využívané v domácnostiach
Pitná voda - Vybrané technológie úpravy kvality pitnej vody využívané v domácnostiach

V posledných rokoch sú na našom trhu ponuke rozličné druhy filtračných zariadení na úpravu pitnej vody priamo v domácnostiach. Ide o zariadenia, ktoré sa môžu využívať ako konečný stupeň úpravy vody určenej na ľudskú spotrebu.

fnaf12

I really love reading your blog. It is very well-written and easy to understand. Thanks a lot! If you have more time, please visit: fallguys3.com

ZetM

Vivi,

nechcem ti brať ilúzie. Minerálne vody môžu byť upravované. Aj dojčenská voda môže byť upravená UV žiarením.
Lepšie čítať alebo googliť. :)

Marosko-n

Bolli objavené nanobaktérie a tie nie sú citlivé na UV a ani nanositka ich nezachytia.
Náchádzajú sa vo všetkých vodách aj v dažďovej aj v podzemných vodách.
Nevidno ich ani mikroskopmi. Preto o tom ani vedci nevedeli. Pijeme ich bežne a spôsobujú nevysvetliteľné choroby a zlyhania imunity.
GGW -BLV voda je zbavená všetkých patogénov aj nanobakterii.
Takže aj Bragovci už čosi vedeli ako aj Pasteur tušíl o týchto tajomných nanovýrusoch.
Prečítajte si aj -Šokujúca pravda o vode - od Mudr. Bragovcov
Aj prevarenie vody na 15 minút pomôže, ako uvádzajú lekári, ale nie všetká vod prevarením sa ozdraví, Musí byť z horských potôčikov a prameňov.

Patrik1258

Dobré skúsenosti s úpravou vody mám u týchto: garant.sk Prešli sme na používanie studničnej vody a vďaka úprave je podstatne kvalitnejšia ako bežná nefiltrovaná voda v domácnostiach

peeringvoip

Vyskusal som pit tyzden vodu z krcahu, kde bola na spodu hornina Shungeit, teda uhlie, kt. vypusta molekulu fluren. Hornina sa tazi iba v Rusku pri dedine Shunga. Vodu som nechal odstat min. 1 hod. a videl som ako z tej horniny vychadzaju male bublinky a to aj na druhy den. To znamenalo, ze ta hornina nie je obycajne uhlie a ze uvolnuje molekulu fluren. Tak ako ine uhlikove filtre aj toto uhlie viaze na seba chlor a cisti vodu, uvolnuje aj antioxidanty a takato voda ich ma viac ako zeleny caj. Problemom bolo, ze ked som pil par sialok denne takejto vody, objavily sa negativne ucinky. A to rednutie krvi, krvacanie z nosa a jasien, tazke a dlhe zastavovanie drobneho krvacania na prstoch. Podobne negativne ucinky mozu sposobit aj predmety zo Shungeitu v blizkosti osoby, ale zase na druhej strane mozu chranit pred elektromagnetickym smogom. Vodu som musel prestat pit.
Teraz idem odskusat kangen-vodu, zasaditu filtrovanu vodu zionizovanu na ph=9.

teodorH

preboha ludia neverte tymto blbostiam s osmozami a filtrami a ja neviem cim.. kamene, jasne sungit si hodte do vody a je vybavene. co takto ist na to racionalne? voda z vodovodu putuje potrubim kde sa moze kontaminovat, lebo potrubia su v hroznom stave plus do nich moze kadeco preniknut. alebo si kupite balenu pramenitu vodu, ktoru len vybrali z pramana a nacapovali do flase. Flase su u nas ok lebo neobsahuju bisfenol A.. takze ziadne uvolnovanie plastov ani nic karcinogenne. a flasu potom date pekne zrecyklovet. hotovo

LanaL

aj ja som skor za pramenitu vodu... vodu z vodovodu akurat tak na varenie, ked sa poriadne prevari. inak by som neriskovala. u nas bol uz problem s vodou a nejake hladiny boli vysoke, takze nikto ma nepresvedci o tom aku mame na Slovensku super vodu.. vsade

EmilioS

to kde zijeme ked musime UPRAVOVAT vodu aby bola vobec pitna???? bud sa upravuje chemicky, alebo roznymi pristrojmi... fakt som cele roky zil v tom, ze voda na Slovensku je zdrava ale toto je fakt sila.

Emil3

super ze sa konecne otvara aj tema vody a jej rizik...vsetci sa doteraz tvarili aka je super voda na Slovensku a pozrime sa! nie vsade je uplne zdrava a cista... do vody moze prenikat vela veci.. dusicnany, chemikalie, bakterie.. preto sa musi voda dezinfikovat. co znie hnusne- dezinfikovana voda. ja som skor za pramenitu. idealne z pramena (ale ten nemame vsetci blizko) alebo potom balena pramenita voda.. dojcenska alebo normalna. tie aspon nie su chemicky upravovane.