Vláknina v potravinách

Táto diskusia patrí k článku: Vláknina v potravinách
Vláknina v potravinách

Vláknina predstavuje látku nevyhnutnú na dobré fungovanie čriev. Patrí medzi sacharidy, ktoré sú základnými stavebnými jednotkami mnohých buniek a využívajú sa ako zdroj energie.

luclucka

ano, je to dolezite pre spravne fungovanie criev. ono da sa aj uzivat vlaknina, len je viacero toho na trhu, tak si treba poriadne vybrat.

radoslavka

Snazim sa pravidelne konzumovat potraviny s vysokym obsahom vlakniny. Tak mi to poradil aj lekar, mala som problemy s travenim a vyrazne sa mi polepsilo.

caselutchet

"Vo väčšine publikácií o zložení potravín autori neuvádzajú hodnotu odporúčaných dávok pre potravinovú vlákninu. Dôvodov je viacero" fivenightsatfreddys.online

Katar1na

Osobne sa priznam ze som sa njikdy o toto nezaujimala az do momentu kedy mi vlaknina konrektne optifibre nepomohla s travenim. Je to velmi podstatna vec a mnoho ludi si to neuvedomuje