Domáce násilie - týranie

Táto diskusia patrí k článku: Domáce násilie - týranie
Domáce násilie - týranie

Domáce násilie je významným sociálnym fenoménom rozšíreným po celom svete. Všeobecne sa násilie stotožňuje najmä s fyzickým násilím. Násilím je však každá forma ubližovania, prejavu nadvlády, zneužívania moci, vyhrážania, fyzického, sexuálneho a psychického nátlaku.

Mariettta

Ja som tiez bola psychicky tyrana ale tak daleko som to nenechala zajst, hned jak som mohla som zdrhla. Niektore veci z toho clanku na neho sedia, niektore nie, napr. ta faza ospravedlnovania tam uplne chybala, nikdy sa neospravedlnil, nikdy si nepriznal chybu. Vsetkemu som bola len ja na vine, ja som bola ta najhorsia a on ten najlepsi. Dokazal dva mesiace den co den po mne vrieskat uplne kazdy den hned jak sa vratil z roboty a dovod si vzdy nasiel. Rozkazoval mi, spraval sa ako diktator a ja akoby som bola jeho sluzka ktoru tresta za neposlusnost, zle odvedenu robotu a tiez som podla neho upratovala moc pomaly co bol tiez dovod toho aby po mne denne hodiny vrieskal. Ked som toho mala dost a odisla z bytu nadaval mi do hysteriek, lebo len tie nevedia riesit konflikty a utekaju. Na mail mi posielal clanky o hysterkach a aj inak ma len ponizoval. Napr. za to ze chovam zajaca som podla neho narusena lebo v mojom veku uz nikto taketo zviera nechova. Ked som kvoli nemu brala Lexaurin aby som to peklo prezila kym si najdem sama byt hrabal sa mi vo veciach, nasiel ho a nadaval mi ze ten liek je na najstrasnejsie psychiatricke diagnozy vratane hysterie a ze to je dokaz ze som totalne narusena psychopatka a hysterka. Nebolo lahke najst si vlastne byvanie tu kde som ale ked som ho konecne nasla zavrela som za sebou dvere, nechala mu kluc na stole a odvtedy mi je dobre. Citila som sa uplne euforicky, jako keby zo mna zhodili obrovsky balvan a ja som lietala. Hentomu som neoznamila kam som odisla a dufam ze to nikdy nezisti. A taky bol na zaciatky mily a ochotny, kto mal vediet ake monstrum sa z neho vyvinie ked sa k nemu nastahujem? U mna ale narazil, ja mam sebavedomie zdrave, poznam svoju cenu a tyrat sa nenecham. A to som tu opisala len zlomok toho co mi robil.

Macka44

Ano zena sa vrati ,ze sa vsetko zle co pretrpela urovna, a z tyrana sa stsne mily clovek ,plny pochopenia .Neverte tomu sama som obetou tyrana a psychickeho nasilia i nadalej ,odisla som ,a znova vratila k nemu ,je to horsie ako je ,a ze policis Vam pomoze iste Nie ked je tam rodinny prislusnik ,to iste mam aj ja , pomaha pri mojom pripade mojho manzela bratranec ktory ma pod palcom zopar policajtov v Pz ako rodina a priatelia...Tak mame verit Policii ....?Celu vypoved pozmenili a urobili so mna si terc posmechu .Toto nie je vymysel ale pravda