Naša imunita stojí v zimných mesiacoch pred náročnou úlohou – ochrániť organizmus pred vírusovými infekciami, ktoré sa v tomto období vyskytujú veľmi často. A pretože sa s lepšou odolnosťou spája dostatok vitamínov, prichádza na rad ovocie. Po akých druhoch však siahnuť, ak si chceme dopriať aj niečo iné ako naše domáce jablká a hrušky? Má vôbec konzumácia plodov z druhej strany sveta zmysel? Vďaka nasledujúcim tipom zistíte, ako aj v chladnejšom počasí dopriať telu to, čo si zaslúži.
čítať viac
Hnedá, biela. Horká, mliečna. Ľadová i horúca... Len si, prosím, nebežte hneď odlomiť! Čokoláda (v pôvodnom jazyku Aztékov – xocolatl, teda „horká voda“) má zaujímavý pôvod aj históriu, ale o tom niekedy inokedy. Teraz som chcel urobiť ďalší pokus oponovať rozšírený názor, že čokoláda zhoršuje akné, ba vraj ho dokonca vyvoláva.