Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)

Táto diskusia patrí k článku: Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)
Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)

Schizofrénia je vážna psychická porucha, ktorá významne ovplyvňuje duševný život pacienta a sekundárne aj jeho blízkych. Najčastejšie prepukne v období dospievania a existuje viacero foriem.

Margi

www.naturalnews.com

Doctors: If this articles offends you, then your resistance may be evidence that you are in denial of your mental illness. I suggest you see a psychiatrist and get on meds. The anti-psychotics will make you gain 300 pounds and walk around like a zombie. Just remember, though, the medicine is here for a reason.

nnnuuu

Hlavne treba počúvať peknú hudbu a vnímať niečo pozitívne. Aj jedno moje videjko by mohlo trochu dopomôcť ku zlepšeniu týchto stavov a detičky by si ho isto hneď obľúbili:-)
Check it out!
www.youtube.com

nnnuuu

Dospelý človek môže dostať max. psychózu a nie schizofréniu. Tak ako môže ochorieť srdce, tak môže ochorieť aj psychika a jedno aj to druhé sa postupne môže dať do poriadku. Pre človeka je lepšie vyhľadať odbornú pomoc, ako by mal ublížiť buď sebe alebo iným, boli už aj také prípady. V stavoch akútnej psychózy netreba stratiť chladnú hlavu a treba ísť na liečenie. Čo je príčinou týchto chorôb je už druhá vec a vyžadovala by si samostatnú kapitolu, lebo to aj je kapitola sama o sebe, ale o tom radšej písať nebudem...

AH

Mgr. Anton Heretik, PhD.
psychológ

Hm, zaujimave, psycholog a nie je "lekársky, alebo zdravotnícky školený odborník" :))))