Cysta na vaječníku

Táto diskusia patrí k článku: Cysta na vaječníku
Cysta na vaječníku

Cysta predstavuje vačok vyplnený riedkym alebo hustým tekutým obsahom na povrchu vaječníka. Patrí medzi nezhubné, nepravé nádory. Môže dosahovať rôznu veľkosť, od niekoľkých milimetrov až po niekoľko centimetrov. Liečba cysty na vaječníku závisí od toho, o aký typ ide.

ju987

Asi pred mesiacom mi doktor zistil cistu na pravom vaječniku, mam len 17 rokov, velmi tužim mať ďieťa v buducnosti. Len sa obavam toho či mi ta cista nezabráni k šťasťiu? Doktor mi ponukol brať lieky "leverette" na 6 mesiace, prosim vas vieťe otom niečo ?

B Stranavska

Rakoviny sa kvôli cystam na vaječníku báť nemusíte ale je dobre aby sa raz za čas skontrolovali, či sa nemení ich veľkosť a počet vyliec.sk

JarkaTamarovie

Ženy nebojte sa. Pred dvomi a dačo týždňami som bola LPS operovaná na cystu. Hlavne treba zachovať pokoj a ísť čo najskôr k lekárovi. Nepodceňujte to.

glomp

Dobrý deň, lekár mi zistil cysty na oboch vaječníkoch a teraz užívam Megaenzímy na predpokladané zmiznutie tých cýst.Z odberov mi zistil, že mám zvýšené markery a trvá na oprácii. Pred ôsmymy rokmi bola odstránená maternica. Môžem mať nábeh na rakovinu?Ďakujem

Eldi

Dobrý deň.Mne asi pred dvoma týždňami zistili cystu na ľavom vaječníku.Kedže uz 2,5 roka mám zavedené vnútromaternicové tekiesko bojím sa či náhodou niesom tehotna skoro mesiac nemám menštruáciu. Dr.mi pichol injekciu aby som mala menštruáciu a je tomu už 6dní po pichnutí a nič. Dal mi liek Wobenzyn. Ale cítim stále únavu...a bojím sa či niesom tehotná,kedže som počula že aj cez teliesko ženy otehotneli. Ďakujem.