Anorexia, bulímia a poruchy príjmov potravy

Táto diskusia patrí k článku: Anorexia, bulímia a poruchy príjmov potravy
Anorexia, bulímia a poruchy príjmov potravy

Anorexia a bulímia je psychická porucha s osobitnými znakmi vyznačujúcimi sa typickými telesnými príznakmi. Najrozšírenejšie formy porúch príjmi potravy sú mentálna anorexia, mentálna bulímia a záchvatovité prejedanie.

Svetlanagaliova

Rada by som prispela do diskusie ohľadom tejto témy aj svojim príbehom, o ktorom sa môžete dočítať na stránke
beunique.235.sk

Olijanka

Chcem vás poprosiť, ktoré ste prešli týmto štádiom, či má význam, aby vám niekto - ako ja chcem dcére - sa snažil pomôcť, či je to na úžitok, alebo s tým na chvíľu naozaj prestať a ignorovať... Viem, že to hrozne ťažké a veľmi sa trápi, ale ja každý deň plačem a plačem, keď vidím ako so mnou jedná i pre úplnú maličkosť, je mi to hrozne ľúto... Niekedy sa mi zdá, že mi tiež na ničom ani nezáleží, dostáva sa mi od človeka, ktorého som pokladala za najväčší poklad na svete, dostáva sa mi samých rán... /na srdiečku/.

Olijanka

Ďakujem za vysvetlenie, že to je tak. Len teraz neviem, či stále potroške skúšať, alebo nejaký čas všetko ignorovať. Nikto, nikto iný jej určite nič nepovie. Otec, teda môj manžel je úplne mimo toho, ani by to nepochopil. A ostatní to asi nevedia. Keby som to načas úplne ignorovala, čo asi nie je dobré, jej vzťah so mnou by bol asi lepší...
Ale tiež striedavo, náladovo... A čas uteká...

osol

olijanka, je mi ta luto, co prezivas s dcerou, v texte v clanku to je napisane tiez - Nepriateľský postoj majú spočiatku aj k človeku, ktorý im chce pomôcť. Tak asi to je aj vas pripad. Drzim palce.

Olijanka

Už som unavená a veľmi smutná zo správania svojej dospelej slobodnej dcéry, ktorá má PPP. Trpí ňou asi 2 roky. Sama som zdravotne dosť zle, tak zbieram silu ako sa dá.
Keď sa snažím jej ponúknuť pomoc, správa sa hrozne, skončí to u mňa tichým žalostným plačom niekde naboku... už to poznám, napriek tomu pomaličky skúšam a dúfam, že pôjde aspoň do poradne a pod. Medzi ostatnými je dosť obľúbená, vystupuje ako milé mladé dievča /taká bola voči mne aj predtým/... To nikto asi netuší, čo sa odohráva doma... Párkrát svoje správanie voči mne prejavila aj medzi ostatnými, reakcia od nich voči nej bola dosť vyčítavá, mohla si to na základe toho uvedomiť. Myslím, že to akoby ani nevnímala.... Ste vy bulimičky, anorektičky /uznávam, že sa veľmi trápite/ skutočne také úplne bezcitné?
Veď to je pre nás blízkych strašne ťažké... Skúsiť ignorovať?

HOLUBICKA

TERMIN anorexia neznamrna že chce niekto schudnut, Je to nespravny termin.
Nechut do jedla -anorexia byva aj pri iných interných problémoch- traviace problémy,endo atd.
Niektoré dievčate su chude od narodenia, su také typy, a jedia normalne.
Velmi dobre to vie riešiť iný špecialista, alebo rodina.
Ked niekto chce pribrat tak to nejde tak lahko, niekto tažko pribera, dlho mu to trva., ma to byt prirodzene a nie na silu, pomaly.
Je taky termin nedostatok lasky spoločnosti.,

Ema Violet

Moja skusenost so svojpomockou je vyborna, mozem len doporucit. Chodim na OA skupinu, kazdy pondelok o 19:00 na Cukrovej 4, zvoncek kancelaria.
Som ochotna sa s niekym predom dohodnut a odprevadit niekoho na miting, ak to bude potrebovat. Skupina funguje na baze dobrovolnosti, bez poplatkov, jedina podmienka clenstva je tuzba prestat nutkavo jest.
Ema