Zápal pažeráka (ezofagitída)

Táto diskusia patrí k článku: Zápal pažeráka (ezofagitída)
Zápal pažeráka (ezofagitída)

Zápal pažeraka môže byť vyvolaný infekčnými agensami ako sú baktérie, vírusy, parazity, kvasinky ale aj gastroezofageálnym refluxom, systémovými ochoreniami, poleptaním kyselinami, zásadami, prípadne množstvom ďalších faktorov.

Radoo

Dobrý deň.
Potrebujem pomôcť bol som na prvotnom vyšetrení u gastro.... opisoval som mu môj problém( keď niečo zjem po nie dlhej dobe mi dôjde do hrude pocit neskutočného tlaku a je to neskutočne nepríjemná bolesť minule som zjedol reťkovku zhruba o 8 večer a do pol noci som myslel, že umriem nie je to bolesť ktorá trvá v kuse 5 hodín ale 2-5 minút potom úľava na chvíľku a zasa bolesť) doktor mi povedal, že sa jedná o zápal pažeráka dostal som lieky ktoré zabrali a prešli 3 týždne a tabletky prestávajú účinkovať zasa sa dostavuje bolesť a ťažoba telefonoval som doktorovi a povedal že si mám zvýšiť dávku lieku (nolpaza) na ráno a večer a ganaton 3 krát denne. aj po zvýšenej dávke pociťujem miernu ťažobu a na gastro vyšetrenie som objednaný až na 11.7. Po pravde mam trocha strach či nejde o niečo horšie ako zápal Keď lieky nezaberajú. Ďajkujem za odpoveď

saskasasasaska

dobrý deň,

chcem Vás poprosiť o radu. Manželovi diagnostikovali zápal žalúdka a zápal pažeráka. Pani doktorka ho vystrašila, že síce to nie je,a le do budúcna môže byť karcinogénne. Nemá vraj žiadneho helikobaktera ani nič podobné. Má problém s refluxom, a mal vraj nejaké erózie an žalúdku. S pani doktorkou je ťažšia komunikácia, preto prosím o radu Vás. Ako závažné je toto varovanie? Mal by chodiť na pravidelné vyšetrenia? Berie teraz Nolpazu, na ktorú mu povedala, že to bude brať už možno navždy. Po kontrole už vraj na žalúdku zápal nemá, ale v pažeráku údajne ešte áno. Myslíte že by mal ísť ešte inému lekárovi? Je pravdepodobnosť, že aj po vyliečení zápalu v pažeráku, bude naďalej hrozba rakoviny? Ide o chronickú diagnózu?
Veľmi pekne ďakujem