Prekyslený organizmus?

Príspevok v téme: Prekyslený organizmus?
S1M

Konzumáciou stravy zloženej z nevhodných potravín, nevhodnej kombinácie a v nevhodných množstvách si spôsobujeme nielen rôzne zdravotné problémy a nadváhu. Nebezpečné je aj prekyslenie organizmu. Vyplýva z neho totiž väčšina problémov, ktoré sa prejavujú postupným poškodzovaním orgánov, pocitom únavy a depresiou. Optimálna úroveň pH v tele je totiž dôležitá pre dobre fungujúci metabolizmus, pre dobré trávenie a funkciu enzýmov, pre celkovú pohodu organizmu.
Ako proti prekysleniu bojovať???

S1M

Ja som mala raz take papieriky s Ph stupnicou z FIN clubu - nejake vitaminy oni predavaju a vtedy som zistila, ze moj organizmus je prekysleny.

Nina26

Laknusovým papierikom si meriam moč aj 3x denne, inak veľmi citim ak som prekyselená a PH okolo 5 zle sa citim, ak som neutralna okolo 7 tak aj sa mám OK Ak nebudeš vedieť zohnať laknusový papierik napiš na môj mail jkrajcov@gmail.com
viem, že je s tým problém zohnať dobrý, ja som ho zo začiatku kupovala v Rakusku, u nas v lekarni mali len nejaké červené, ktore vôbec nereagovali, treba žlté

S1M

Veľmi pekne ďakujem za tip :) Kľudne píšte aké s tým máte skúsenosti. Rozhodna som sa, že zmením jedálniček, keď je to prekyslenie také nebezpečné pre zdravie.

Nina26

Tu knihu môžem len doporučiť, aj ja sa riadim podľa nej, uryvky z nej najdeš aj na internete www.skola.jewel.sk
ale sodu bikarbonu si davam ráno na lačno v poháry vody, nie po jedle, lebo po jedle by neutralizovala tráviace kyseliny
Ph si meriam laknusovým papierkom, ak som prekyselena hned je to tam vidiť

masasko

Jednoduchou a rýchlou pomocou je obyčajná sóda bikarbóna, dá sa kúpiť aj v tabletách. Ak napr. zješ niečo tažké, mastné alebo tak daš si tabletu, alebo za lyžičku sody a vyrovna ti to kyseliny... Je jedna dobra kniho o kyselinách v organizme: Kurt Tepperwein - Omladzujúce odkyslenie. Stojí okolo 7eur a je tam všetko, čo sa týka odkyslenia, prekyslenia, zloženia stravy, rôznych chorôb s tým spojených atd.