tehotensky test

Príspevok v téme: tehotensky test
santhia

dobry den,

v piatok v noci, sme mali s priatelom mensiu nedhodu....v july som rpestala brat HAK, kvoli zdravotnym problemom, od vtedy spolu spavame s kondomom, avsa v piatok sme boli na oslavach, a mali sme obajva vypite, a nedavali sme si pozor, ani ejdneho nas nenapadlo pouzit kondom. rozmyslala som ze si kupim escapelle, pre istotu, ale teraz mi napadlo, ze existuju aj tehotenske testy, ktore by vam mali ukazat ci ste tehotna hned po styku....aspon mne tak lekarnicka v lekarni naposledy hovorila, ked som bola vyberat test....mate s tymto testom skusenost? je spolahlivy alebo nie? kupit si escapelle, alebo radsej skusit test cakat na menzes??

niekto

v prvom rade mala si aspon plodne dni ?

o takom teste som este nepocul

tehotenstke testy reaguju na hormon hcg
ten sa ale urcite netvori hned po styku najskor ( a aj to si niesom isty ) az po oplodneni ktore moze nastat aj 3 dni po styku

daju sa kupit testy (rapiclaer napr)ktore su dostatocne citlive na to aby tehotenstvo zachytili 5-7 dni po oplodneni otazne je nakolko preny je tak skory vysledok

hovoriss ze si mala zdravotne problemi kvoli ktorym nemozes brat hak tabletka po je vacsi zasach do organizmu (aj ked jednorazovo ) ako hak
dobre si rozmysli ci stoji zato tu tableku zobrat uz len preto ze ucinnost ma tak 80 %

a ak si nemala plodne dni ( a mas pravidelny cyklus) tak sanca ze otehotnies je 5-25%(pearlov index) za rok ->cize kebyze sa cely rok nechranis nicim inym ako kalendarnou metodou plodnych dni tak sanca ze otehotnies je 5-27%

btw a sanca ze otehotnies za rok ked sa nechranis ziadnou metodou je okolo 75%
alebo tak nejak

en.wikipedia.org

sim

test je spolahlivy az vtedy, ked meska menstruacia. inak nema zmysel ho robit, takze v tvojom pripade tabletku po, este by si mala stihat.