Chcela by som si kupiť garsonku alebo 1 izbovy byt, som sama, mam zmluvu na dobu neurčitu a zarabam cca 500 eur v čistom. Mam šancu dostať uver? Neviete?
Daju mi uver?
Ahoj Happi on ma pracu lenže na dobu určitu, dlhy ma už splatene. Lenže 5 rokov mu žiaden uver nedaju neviem presne prečo ale to je teraz jedno.
Iba som chcela vedieť, že ak im potom v ktorejkolvek banke vysvetlim, že ten uver je sice na moje meno ale plati ho brat tak či mi daju akože druhý. Ale to v banke asi nebudu brať do uvahy oni budu pozerať hlavne nato, že je ten predchadzajuci na moje meno a či ho platim ja alebo nie tak mi dalši nedaju však?
a ak by som si ten druhy uver brala z inej banky tak sa ma budu pýtať či už niečo na moje meno mam? Splacam? A to budem musieť prezradiť, ten bratov uver?
sorry, ale nedaju ti uver, pretoze budes splacat ten bratov. Z toho co si napisala, to vyzera tak, ze pozicky ide splacat pozickou, myslis , ze to bude moct platit? Nema pracu a banka isto dobre vie, preco mu nechce dat uver. Surodenecka pomoc je fayn, ale musis mat iste hranice a kvoli bratovej nezodpovednosti by si mohla mat problemy
Brat si chce zobrať na moje meno uver pretože on nema podmienky nato aby mu ho dali. Ma nejake problemy s predchadzajucimi pôžičkami alebo take niečo ktore neplatil a potom musel aj s urokami tak preto ešte 5 rokov si nemože zobrať žiaden uver a ani pracu nema na dobu neurčitu iba určitu. Takže si ten uver chce zobrať na moje meno a jemu by to srhali z jeho učtu takže ja by som s tým nič nemala na tých 5 rokov a potom že to prepíše na neho.
A ja by som sa vas chcela opýtať, keby som za tých 5 rokov chcela uver pre seba na byt napr o rok dva a v banke zistia, že už jeden uver na moje meno mam aj keď ho neplatim ja tak by mi dali ešte jeden uver? Alebo v inej banke? Napr 1 300 000? Pretože aj tento prvy na brata bude mať taku sumu. Neviem či mam do to isť alebo ten bratov odmietnuť nech nevymýšla.
hanka no ja si tym tvojim uverom nie som tak ista...ale snad ti to vyjde, my mame s manzelom slusny prijem, obaja pracujeme, zatial nemame deti, mame peknu hotovost aj nejake nehnutelnosti, ale ak by sme chceli uver tak to vyjde na chlp presne, ak ti mozem poradit a mas taku moznost popoziciavaj si od rodiny a u nich to mas bezurocne, pretoze ak pozicias 50 000€ banka bude chciet naspat 75 000 €...
fuha, myslela som ze nejaku hotovost mas uz nasetrenu, ked si vezmes taky vysoky uver neviem ci to zvladnes splacat
No tak asi približne 1,5 miliona korun, nechce sa mi teraz prepočitavať na eura :-). Je to na garsonku, alebo 1 izbovy byt v BA snaď to stači, lebo som videla aj drahšie ale to by bolo na mna veľa.
dolezite je vediet kolko na ten byt potrebujes.
Ok spýtaj sa dakujem.
ano, kamarat to mal tak isto ako si popisala ty, prijem, zmluvu aj jednoizbovy byt, a dostal uver, len neviem v ktorej banke, ak nezabudnem spytam sa ho kde.
hankaa, každá banka ma svoje vlastné podmienky na získanie uveru a zavisi aj konkretneho typu uveru,.... ved ked dojdeš do banky, oni si od teba popýtaju nejaké údaje a oni ti to prepočítaju a daju vedieť, potom už len nejakého ručitela zohnať treba... (: najlepšie budeš mať fakt ked sa popýtaš priamo na mieste činu v banke (;