Biele flaky na zuboch

Danielle24

Oh, a este som zabudla dodat, ze moja mamina, ked bola mala, byvala dost casto chora a uzivala rozne antibiotika a lieky... bohuzial, niekde sa to muselo odrazit (na detoch)...

Danielle24

Cav. Ja mam to iste (uz odvtedy, ako mi vypadali mliecne zubky a narastli nove). Bohuzial, vraj sa s tym neda nic robit. Jeden lekar mi na to povedal, ze je to dosledok nadmerneho prijmu floru. :(

Dada

niekto to tu už napísal,je to demineralizácia zubov cize odvapnenie skloviny..ja to mam len hore pri dasnach ale niekto to ma normalne po celych zuboch co je este horsie podla mna..dnes brazdim netom od rana a citam o tom clanky lebo uz mam nato fest nervy..docitala som sa jedine to ze sa to liecit neda uz to nikdy nezmizne, da sa len predist dalsim a to tak ze budeme pouzivat pripravky s vela fluoridmi..pisem to tak laicky ako som to pochopila..ten elmex gelee si pochvaluju ludia na forach asi si ho zbehnem kupit aj ja..ten oranzovy nie zeleny...a zabudla som dodat ze vlastne sa nam z toho raz urobia kazy..moze to trvat aj niekolko rokov ale vlastne je to kaz ktory este nevypukol vraj..a ked tak uvazujem tak sa mi naozaj na jednom zube asi po 3 rokoch urobil kaz tam hore pri krcku..najprv som tam mala len ten kriedovo biely flak..takze pastu s fluoridmi na demineralizaciu alebo tak nejak a gel na potieranie a drhnut drhnut aby nevznikali nove flaky...a bielenim si nepomozete...

anus12

ahojte ja viem co to je ! mate demineralizovane zuby .. mam to aj ja a nevie sa toho zbavit ! najlepsia na to fluorizacia ale dost to stoji !

nevedkaa

no ja neviem,
myslim ale ze to bude mat skor spolocne nieco s mineralmi a ich nedostatkom, alebo vitaminu-teda skor ako so zubami by som sa na to pozerala celkove na organizmus a nespajala to len so zubami,
inak, ma to aj moj syncek a ma len mliecne zubky, a tiez na nechtikoch, takze asi to bude nieco vnutorne...
ale co, netusim.
co myslite?

ixuska

ahojte ... mala som nieco cez dva roky strojcek ...a ako mi ho teraz dala dole tak mam na nich biele flaky (neviem ci su to tie iste o akych hovorite) a dost mi to prekaza newiete ako sa to da rychlo a ucinne odstranit ? dakujem ivana

kamcatko

Ja mam tieti fliaciky tiez, uz roky a zubarka mi povedala ze to moze byt sposobene antibiotikami. Neda sa toho nejak uplne zbavit, v zasade to co povedali ostatni, elmec a teda udrzovat zuby biele, nemyslim si vsak ze pravidelne bielenie zubov dokaze tieto fliaciky odstranit.

Filipka15

ja mam presne iste,co ty. Je to proste taky typ zubnej skloviny, nema to nic spolocne s oslabenim zuba alebo s kazmi. Mne uz to zubarka aj skusala bielit,ale neslo to dole. Este mi potom navrhovala nejake specialne bielenie,ale to je dost drahe,okolo 10 tisic tusim.
A inak,vsimla som si,ze to mam vyraznejsie,ked mam zuby suche- skus si nechat usta chvilu otvorene,aby ti vzduch zuby vysusil a vtedy uvidis,ci sa ti tie fliaciky nezvacsia-mne ano a dokonca vtedy su viditelne aj na bocnych zuboch. :-)

Denz

jajka.-elmex pasta je velmi dobra ,ale nema taky ucinok ako ten gel.....
jeho schopnostou je spevnovat sklovinu s vysokym mnozstvom aminofluoridu ...
je to taka mala,,bomba" v pomoci pri nedostatku a poskodeni skloviny.