Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Titul=osobnost?

Príspevok v téme: Titul=osobnost?
TiezMamTitul

Povodne som chcela dat nazov temy Dementi s titulom, pretoze bohuzial prax ma o tom neustale presviedca. Irituje ma dolezitost docentov, profesorov, doktorov i niektorych magistrov, kt. v zivote stretam a kazia naladu ci cely den mne, ale i okoliu!Davaju pocitit, ako su oni nieco viac a neustale sa nadrapuju ako pav so stupajucou urovnou svojho vzdelania. Aj ja mam vysoku skolu-vzdelanie druheho stupna a v sucasnosti si doplnanam treti vysokoskolky stupen. No povazujem za smiesne a trapne, ako niektori kolegovia skryvaju svoju ludsku osobnost za svoj titul. Akoby uz ani nemali svoje priezvisko ci meno, ale pre cely svet boli len docent ci profesor. Je to take ubohe! Ano, toto vzdelanie nie je zadarmo a nema ho kazdy, ale okr. vyssieho vzdelania nie je o nic viac, aj tak sme vsetci len ludia. Alebo prehnana informovanost o svojom vzdelani. Mam pocit, ze niekto by si najradsej aj toaletny papier dal vygravirovat svojim titulom, aby vsetci videli, ze je niekto. Co by nemusel byt na pracovisku zly napad, myslim, ze by to bolo prijemne zakoncenie potreby pouzit papier s niecim menom a zvyraznenym titulom. :-)
Nie som zakomplexovanec, akurat mam chut verejne sa zasmiat na svojom okoli a urcite nie len mojom...

meggy10

elisska no mylis sa mne v zivote rodicia nevyberali skolu ani ma nenutili, tu ide, ze sama chcem ist na vysku, lebo sama sa tak citim, ze som este velke nic. no ved kazdy robi to co ho bavi takze neodcudzuj

elisska

meggy10 a co je na tom, ze bude ucnovkar driet cely zivot rukami? Ak je velmi sikovny a praca mu je aj konickom, myslim si, ze mu to nebude vadit. Poznam kopu zrucnych ucnovkarov, ktori sa zivia tym, co vystudovali. Ci uz je to moja sikovna kadernicka, znamy obkladackar, automechanik...Tyto ludia si vybavili zivnost a podnikaju. A poviem ti, maju take zarobky o akych sa mnohym z nas TITULOVANYCH moze iba snivat.
Ale jedno ti este poviem, MEGGY, vidno, ze u vas v rodine ako pises su vsetci titulovani.Mas to aj ty vstiepene do tej svojej hlavicky od mala, ze ten, kto nema titul je cosi menej a iste ti to vzdy prizvukuju, aby sa si dobre ucila a samozrejme musis ist na VS ci chces, alebo nie, lebo inac by bol z teba nikto.
Mozno sa mylim, ale to je moj postreh z tvojich prispevkov.
Ja mam 2 deti a ver mi, je mi to jedno kam budu chciet ist na skoly. Vzdy hovorim, ze nemusia vobec vystudovat VS, ze pokial ich bude bavit aj nejake remeslo a samozrejme budu v tom sikovni, tak nech idu aj na ucnovku. A to maju jednotky.Pokial ich to bude bavit, tak verim, ze v zivote sa budu mat dobre a zarobia viacej ako hociktory neschopny vysokoskolak.

lost

Titul, netitul, je to podla mna jedno.

Naco mi je titul, ak sa neviem uplatnit, radsej budem bez titulu ale budem sam sebou a nie machrovat s tym, co uz aj tak ma (a este len bude mat) vela ludi :D

To je ako keby som povedal: "Dobry, ja som Mrkvicka a prisiel som na BMW" .. zdravy clvoek si hned pomysli ze som asi riadne mimo. (Mohol som prist na 20 rocnom BMW za 1000sk, ale je to BMW)
To iste si myslim o ludoch co brutalne zvyraznia Ing. pred menom, ved nech idu do opery s tym. To tak vyzera ak im slava stupla do hlavy.

Znacna cast takych ludi nevie ako rozmyslat, len robia ako roboti to co ich naucili, a robia to co robia ostatny ludia, tomu sa hovori SDH (Stado Dutych Hlav), cize maju problem vyriesit aj jednoduchy zivotny problem. I ked toto moze zniet ako extrem, uz som sa s tym stretol.

Ale cest vynimkam :)

Osobne ak by som bol Ing. alebo hoci aj vyssie, nechcel by som to mat na obcianskom. Ked by som to mal, bol by som vcelku rad ze to mam, ale nepotrebujem aby to cely svet vedel.

datelinka

tiez som zazila, ze si v zahranicnej pozicovni aut doktor prirodnych vied nezabudol uviest svoj titul :-) neviem preco si myslel, ze mu to tam bude potrebne :-) su ludia, ktori musia predstierat, ze su vyznamne osobnosti :-) ale titul im k tomu aj tak nedopomoze.

datelinka

tituly na postovych schrankach mozu pritahovat zlodejov, roznych dilerov a podobne. tam to uz urcite nie je vhodne. ja pisem tituly, len ak je to pracovna zalezitost a kde je to nevyhnutne. mam kolegynu, ktora sa este aj podpisuje s titulom, tak si zvykla od predchadzajucej sefky, ta jej to "nanutila" a ten podpis jej ostal. ja viem, ze ona je z tych, ktora rozlisuje ludi podla spravania sa a nie podla titulov.
a prave tu na pracovisku riesime jedno prapodivne ziskanie titulu v zahranici (na ukrajine) kde k titulu profesora sa da prist s celozivotnou publikacnou cinnostou v pocte 5 kusov!!!! to ma dost poburuje.

TiezMamTitul

Podla mna je hlupost ponizovat ludi pre vzdelanie! Kopec ludi je lenivych a preto sa ma tak, ako sa ma. Ale zase nie kazdy ma schopnost, ze moze zbierat tituly rad za radom. Moj pribuzny je dislektik, tazko sa mu ucilo a nemal dobre znamky. Nesmierne ho vsak bavili auta. Dnes ma vlastny autoservis. Robi co ho bavi, je v tom dobry a aj ked mu najskor s uctovnictvom pomahala zena, dnes si na to plati ludi kt. to vedia. On robi co vie a oni tiez. A je chudak, lebo je len automechanik, lebo nema vysoku skolu? Ja ako som povedala ju mam, ale su prakticke zamestnania, v ktorych by som ja nemala sancu. A presne som mala na mysli, ak sa niekto uz predstavi, ze som Ing. Mrkvicka, ale obravi niekoho za to, ze nie je pan Mrkvicka, ale pan Ing. Mnohi ako by ani nemali meno, ale len titul a to je ich osobnost. Podla mna je smiesna davat si titul aj na schranku- lebo postarke i susedom je jedno kolko mate susedov a schody musite umyt tak ako vsetci, alebo mlieko Vam pozicaju aj bez toho. A tiez je smiesne, ak si niekto vycapi titul aj na svadobne oznamenie!

elisska

JAJKA001, uplne zdielam tvoj nazor. Akoby som to pisala ja. Je pravda, ze titul cloveku neda rozum a cim je clovek mudrejsi a inteligentnejsi, tym je viac skromnejsi. To len tupci a ti, ktorí ledva s odretymi usami skoncili VS sa nadrapuju. A tiez nenavidim, ked sa niekto pri predstavovani predstavi tak, ze sam si pred priezvisko da titul. Napr. ..som Ing. Mrkvicka.... Otras.
A tiez je pravda aj to, ze v dnesnej dobe ma z roka na rok viacej ludi tituly a uz to vobec nie je nejake boom, ze nam z toho spadne sanka. Praveze sa clovek zachvilu bude cudovat, ked niekto nebude mat tu VS. To sa mi tiez nepaci. Pripada mi to smiesne, ze vsade, kde sa otocim, tak kazdy clovek uz je otitulovany. Tym padom sa podla mna uplne znevazuju a znehodnocuju tituly. Davaju ich pomaly kazdemu.
MEGGY10 a na margo tvojho prispevku som kus poburena. Nechapem, preco by sa mal niekto hanbit za to, ze ma IBA ucnovku. Poznam vela takych ludi a ver mi, mnohi s titulom im nesiahaju ani po paty.
Podla mna bude zachvilu praveze viacej doceneny a vzacnejsi clovek, ktory ma IBA ucnovku, bude vo svojom fachu sikovny a zrucny remeselnik. Ved si len predstavte, kazdy chce mat teraz titul a kto bude robit remeselnicke prace ako murara, klampiara, vodoinstalatera, elektrikara....Ved tieto povolania pomaly, ale isto zaniknu. A co potom? Meggy, zavolas si potom na opravu, alebo stavbu domu vysokoskolaka? Asi tazko.
Ja sama som pred 25.rokmi ukoncila VS a mozem vam povedat, ze tolko blbcov, ako bolo oklo mna si myslim sa nenajde ani na strednej, popr. ucnovskej skole.Vzdy som to rozpravala a budem rozpravat. Ja osobne ludi vobec nehodnotim podla titulu .Je mi uplne ukradnute, ci ten clovek, s ktorym sa bavim ho ma. Mne u ludi ide o prirodzenu inteligenciu a tu ma aj vela ucnovkarov. Tomu verim.
A ja osobne si tiez, pokial to nie je nutne, nikde nepisem pred meno titul. Naco. To zo mna ineho cloveka neurobi. To je aspon moj osobny nazor.