Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

externe studium alebo denne??

ojka

happi:-) s tym aký sa berie ohlad na externých, to je vec nazoru a hlavne to vela zaleži od školy a skúšajúceho... my sme mali tiež nejaké skušky spojené s externistami, ale niektorým prešli niektoré skušky velmi lahko, ... iný kraj, iný mrav...

happi:-)

ja som chodila na denne, teraz chodim externe. Mna denne studium nebavilo, teraz si uvedomujem aky to bol strateny cas. V skole som bola takmer cely tyzden od rana do vecera, medzi prednaskami sme mali aj dve hodiny volna, domov som ist nemohla, pretoze som nebyvala v meste, v kt som studovala, tak sme sa flakali po meste, boli sme v studovni, zhanali materialy alebo boli u spoluz. na intraku. Financie mi museli davat rodicia, nieco som mala z brigad, ktore som robila cez vikend.
Tu na externom mam prednasky len v sobotu, skusky mame priebezne pocas celeho roka, min. 2 tyzdne po prednaske, takze nemame to klasicke skuskove na prelome semestrov.
Co sa tyka porovnania uciva-preberame uplne to iste ako denny, vacsinou s nimi mame aj skusky a ze by na nas brali nejaky ohlad, ze sme externy-o tom nemoze byt rec. Je to len utkvela predstava tych, kt. nestudovali externe.

datelinka

externe da dost zabrat, mas sustredene prednasky na jeden, resp. dva dni v tyzdni a vtedy mas rozvrh od rana do vecera. nikto nie je schopny tolko vnimat a sustredit sa. rozsah vyucovacich hodin je tam nizsi ako na dennom, cast uciva je potrebne prebrat samostudiom.
nechcem zovseobecnovat, su rozdiely, ale podla mojich dobrych informacii, vyucujuci beru viac ohlady na externych, ked maju rodiny, chodia do prace a podobne, takze maju miernejsie kriteria :-)
ja by som volila externu formu len v pripade, ze sa z nejakeho dovodu neda stihnut denna forma. napriklad ak pracujes, sportujes, ak mas rodinu. inak je to aj financne, aj psychicky narocnejsie.

ojka

ja chodím len na denné, ale čo počujem od kamaratiek, čo su na externom, tak je to neporovnatelné, za externé si musíš platiť a podla mna, ked si na dennom tak sa viac dostaneš do toho študentského života, do toho kolobehu, s učivom si vlastne v kontakte stale.... no neviem, je to vec nazoru, niekomu vyhovuje jedno, niekomu druhé (: a ja by som veru nemenila...