Vpáčený hrudník

babula58

na vpaceny hrudnik alias rachmaticky hrudnik pomoze len operacia!!!
mojho brata operovali ked mal 20 rokov, operovali ho v martine....ma to teraz omnoho lepsie, ale nevyzera to stale ako normalna hrud...furt je tam trosku prepadlinka..aj ked iba malicka:)

tery

Terezka, kde bol tvoj syn operovaný? Mne odporuča doktor v Martine.Ako dlho trvá taká operácia.Dá sa to nejako prežiť?Ja mám 6.ročného syna.V akom veku sa operuje?Až v 16-tich?Ako dlho sa leží po operácií v nemocnici?

Terezka

ahoj.
moj syn uz ma 25 rokov bol 3 krat operovany na vpaceny hrudnik,uz by som mohla aj knihu napisat o tom,napis co ta zaujima. vass@zoznam.sk

tery

Ahoj Amaranth.Ja mam dva deti a obidvaja maju vpáčené hrudniky.Lekari im odporučaju hlavne veľa plávať na kraula a žabku.Starší syn-bude mať 6.rokov,nosí aj bandáž.Tu mu odporučil ortoped.Chodila som s ním aj cvičiť, kde mi ukázali aj zopár cvikov.Napr.leží na bruchu a dvíha lopatky,posadí sa do tureckého sedu,ruky si dá za hlavu a lakte spája k sebe a od seba.Ešte napr.2ahne si na brucho-ruky si dá pod bradu a vytáča sa z jednej strany na druhú.Tiež veľmi dobre pomáhajú aj kliky.Cvičím s ním už asi 2.roky a vidím, že sa mu už hrudník zlepšuje.Aj iní tvrdia,že to už má lepšie. Tak,skús aj ty trochu pocvičiť a uvidíš.Ahoj