Dá sa nejako zbaviť vpáčeného (vpadnutý do vnútra) hrudníka. Nejaké cviky, alebo podobne.
Vpáčený hrudník
na vpaceny hrudnik alias rachmaticky hrudnik pomoze len operacia!!!
mojho brata operovali ked mal 20 rokov, operovali ho v martine....ma to teraz omnoho lepsie, ale nevyzera to stale ako normalna hrud...furt je tam trosku prepadlinka..aj ked iba malicka:)
Terezka, kde bol tvoj syn operovaný? Mne odporuča doktor v Martine.Ako dlho trvá taká operácia.Dá sa to nejako prežiť?Ja mám 6.ročného syna.V akom veku sa operuje?Až v 16-tich?Ako dlho sa leží po operácií v nemocnici?
ahoj.
moj syn uz ma 25 rokov bol 3 krat operovany na vpaceny hrudnik,uz by som mohla aj knihu napisat o tom,napis co ta zaujima. vass@zoznam.sk
Ahoj Amaranth.Ja mam dva deti a obidvaja maju vpáčené hrudniky.Lekari im odporučaju hlavne veľa plávať na kraula a žabku.Starší syn-bude mať 6.rokov,nosí aj bandáž.Tu mu odporučil ortoped.Chodila som s ním aj cvičiť, kde mi ukázali aj zopár cvikov.Napr.leží na bruchu a dvíha lopatky,posadí sa do tureckého sedu,ruky si dá za hlavu a lakte spája k sebe a od seba.Ešte napr.2ahne si na brucho-ruky si dá pod bradu a vytáča sa z jednej strany na druhú.Tiež veľmi dobre pomáhajú aj kliky.Cvičím s ním už asi 2.roky a vidím, že sa mu už hrudník zlepšuje.Aj iní tvrdia,že to už má lepšie. Tak,skús aj ty trochu pocvičiť a uvidíš.Ahoj
To myslis ako pectus excavatum??
tu som nasla nejake linky, hadam sa zobrazia: