Energeticky prijem

Príspevok v téme: Energeticky prijem
lost

Aky je odporucany energeticky prijem ?

Nasiel som ze 5000 kJ a ma sa rozlozit do 5-6 porcii denne.

Lenze teraz som pozrel na sladkost co som mal (2xlina) a ta ma v 100gramochudajne 2241kJ x 120gramov je 2 689 kJ... (Je to vobec realne ze to ma az 2241 kJ?)
Teraz sa mi to nezda, staci mi 4 taketo sladkosti na 1 den a prezijem? :)

Alebo ako sa to vlasne mysli ?

karioll2

zavisi od veku,vahy,pohlavia,zivotneho stylu,ci schudnut,ci pribrat,ci udrzat vahu,druh prace,pripadne choroby a pod.

lost

Na obed, druhe jedlo sa meni kazde 2-3 dni, 1x do tyzdna maso (rozne) + ryza / zemiaky. Niekedy cestoviny naprklad.

No desiata ... ranajky mam tak okolo 9-10 :D

Inac pecivo mam vzdy celozrnne (alebo tmave), sunku tiez mam obcas (meni sa to, raz sucha salama, raz sunkova)

Hm, cize ten olovrant zmenit? Ako by sa dalo? Obed mam tak medzi 12-13 a oklo 16-17 (zalezi na obede) zacnem byt hladny :D

januska338

robis zle vsetko :D od ranajok az po veceru :D vsetko :D
Ranajky zacinas jednoduchymi sacharidmi, namiesto zlozitych,, + tuky, co rano nepotrebujes...zelenina ok..
kde je desiata?
obed - polievka ok, druhe jedlo neviem ake mas
olovrant je prilis bohaty,,,ten ma tvorit len 5% z denneho energetickeho prijmu
vecera vcelku ok- pecivo vymenit za celozrnne, salam za syr alebo sunku..sladkosti pred spanim nie

lleilla

je to orientacna hodnota,ale zena 8000 KJ,muz 10 000 KJ,5000 KJ je hodnota,pri radikalnej diete-to je velmi malo. Rozdelenie na 5-6 malych porcii sa odporuca,aby si mal pravidelny prisun energie a telo nenabehlo na setriaci rezim a tym si nemuselo ukladat aj z mala-jednoducho si tym nespomalis metabolizmus

lost

No ja to robim tak ze rano 2 peciva (maslo+salama+zelenina ak je). obed klasika polievka + 250g druhy chod.. potom okolo 15-17 (niekedy) 2 peciva (maslo+salama+zelenina ak je) a potom okolo 20-21 zase 2 peciva (maslo+salama+zelenina ak je) + ziadna, alebo maximalne 4 sladkosti denne :D

Mal by som tam nieco zmenit ? Aby to bolo vyrovnanejsie v kazdej oblasti, napr tiez ziviny.

lost

Alebo pecivo ma udajne 1200 kJ ...
Potom sa mi ta hodnota 5000 kJ zda priliz malo, nepocital som to presne, ale odhadom mam aspon 10 000 kJ denne..

Takze ked pojdem na turu musim si zobrat 4 sladkosti a mam na 1 den vyhrane :D
V pripade ze sa straim a budem musiet hladat potravu v prirode. Zevraj aj taky chrobaci a cervici a podobne su extremne vyzivne :) Niekde som pocul ze par gramovy hmyz sa vyrovna strednemu steaku :D

januska338

Priemerny clovek by mal denne zjest 2000kcal, tj priblizne 8 000 kj..Ostatne informacie su mylne! ..Toto je vseobecne platny ukazovatel...
A samozrejme ak ty zjes denne 4-5 takychto sladkosti, tak pokryjes denny energeticky prijem - kalorii,,,ale telu nedodas ziadne ziviny! A tym, ze sladkosti obsahuju jednoduchy cukor, tak budes velmi hladny pocas celeho dna....uplna blbost :D ale zaujimava otazka :)