Tehotensky test a tehotenstvo

Príspevok v téme: Tehotensky test a tehotenstvo
Petka :D

Menštruácia mi meská 7 dní, a bazálnu teplotu mám stále 36,9 či 37, neklesá.

Mám nejaké vačsie prsia, nejak velmi zle mi nieje len som dost unavena vkuse by som spala a sem tam od zaludka. Velmi som sa tesila ze je to tu a ze cakam babatko.Ale dnes som si robila babytest a bola tam len jedna ciarka. Na nete som sa docitala ze nie vzdy je test pravdivy. Ale neviem co si mam teraz mysliet. Nemali ste niektorá takýto problém. neviemte mi poradit?

dakujem pekne

Petra :D

Yxina - No ved aj ja som sa uz docitala ze aj po dvoch troch tyzdnoch dokonca aj neskor test neukazal // . tak mi to dava nejaku taku nadej, ale bojim sa znova sklamania

Yxina

No ved aj ja som sa uz docitala ze aj po dvoch troch tyzdnoch dokonca aj neskor test neukazal // . tak mi to dava nejaku taku nadej, ale bojim sa znova sklamania

Petra :D

aknitka - no asi aj som velmi sustredena, stale si poviem ze sa musim upokojit ale myslim na to vela. no posledny mesiac, som bola pokojnejsia povedali sme si ked to pride bude to tu. a zrazu som si uvedomila ze mi to uz meská a o dvtedy som zasa taka nervozna. no cakam este vravelimi ze aj dva tyzdne od vynechania mozem pockat,tak uvidim. menstruácia este stale nedosla.a vsetko jue ako bolo. tak pockam a uvidim.

sob rudolf

datelinka, veľmi, veľmi, veľmi dobre povedané. Pokiaľ nemá žena žiadne problémy, nie je dôvod ísť ku gynekológovi "príliš skoro" - napr. ak sa menzes oneskorí jeden-dva dni. Istotne je ťažké čakať, najmä ak je bábo veľmi očakávané a chcené, no v cca 5 týždne gravidity (po prvej vynechanej menštruácii) ešte ani nemusí byť vidieť nič rozhodnujúce na ultrazvuku - nemusí byť ešte zachytené srdiečko a ženu to zbytočne sklame. Často sa hľadá chyba, pátra sa po mimomaternicovom tehotenstve a pod., čo je v týchto týždňoch pomerne zbytočné. Lepšou voľbou je počkať do druhej vynechanej menštruácie a potom zájsť ku gynekológovi, počkať, kým si to dovtedy príroda rozhodne sama. Asi je ťažké počúvať to, ale je to tak. Ak teda žena nemá problémy, bolesti, nezvyklé krvácanie... niet dôvodu chodiť príliš skoro.

datelinka

cicuska, nemusis si uz robit dalsi test, ani nemusis hned bezat za gynekologom. v klude cakaj, ak nemas ziadne bolesti, tazkosti, spinenie, staci ist k lekarovi cca v 8. tyzdni, to znamena zhruba o mesiac.

cicuuusika

ahojte babenky akurat som dnes zistila ze som tehotna ...robila som si test ...meskala mi len jeden den ale bola som uz netrpezliva a vysli mi 2 ciarocky...a vlastne chcela som sa opytat ci mam hned v pondelok alebo pocas tyzdna vybehnut na gyndu si to overit ...alebo mam este chvilu pockat ale tyzden a urobit si dalsi? dakujem

datelinka

petka, a ako presne si merias bazalnu teplotu? vies iste, ze je to bazalna?
pozri, mozno si mala ovulaciu neskor a bud len pride menstruacia, alebo mas este nizke hcg v moci. skus test zas o par dni, ale z koncentrovaneho ranneho moca.
a drzim prsty.

michajela

skús po pár dňoch inej značky.. ja som si robila pred viac ako 5r a to mi ani nemeškal menzes, mala som také tušenie.. bolesti v prsiach, brucho ma pobolievalo ako pred menzesom.. test bol pozitívny a dnes máme takmer 5r Kubka. Lekár to potvrdí až podľa Sona, tak v 7 týždni, keď vidieť srdiečko, ináč nahmatá len zväčšenú maternicu.. dá sa ešte vziať krv

A k tým testom, aj keď je negatívny, môžeš byť tehotná, to mi povedal aj lekár.. a keď je pozitívny, znamená to radosť, vtedy tie hormóny vravia o tehotenstve, čiže nemôže byť, že nie si tehotná

Ja som si robila 2x, vždy pozitívny výsledok... teraz mi tu tie výsledky 12r a 5r lietajú po dome:-)))

Najčítanejšie články