Začarovaný kruh.

Príspevok v téme: Začarovaný kruh.
regyna

Situácia: Otec-alkoholik robí rodine peklo zo života. Odmieta akékoľvek riešenia, lebo on vraj žiadny problém nemá, prípadne sľubuje, že to sa všetko zlepší(sľubuje to už asi rok). Vidím ako to ničí psychicky matku, sestru, brata a nič s tým nedokážem robiť. Nedokážem to riešiť. Nikto z nás nevie, čo ešte skúsiť, aby sa táto hrozná situácia zmenila. Nepomáhali prosby, plač ani vyhrážky. Nemám chuť do ničoho, do práce chodím len z povinnosti, na školské povinnosti sa nedokážem poriadne sústrediť, nedokážem sa baviť s priateľmi bez toho, aby som im nezávidela, že oni nemajú taký problém, nemám síl začať si nejaký vzťah,lebo akým právom by som niekoho zaťahovala do týchto problémov.....A nespočetnekrát mi ma um prišla myšlienka, že odídem, nájdem si vlastné bývanie, bolo by to drsné uživiť sa sama, ale zvládla by som to...ale....ale ja odídem a oni tu s ním zostanú, ja budem mať kľud-relatívny a oni budú stále v tomto pekle - nedokázala by som žiť s tým vedomím, že som ich nechala v štichu....a tak sa tej myšlienky vzdám....a po čase, keď to zase nemôžem vydržať, zase pozerám realitné inzeráty a potom si to rozmyslím....a tak stále dokola.....ako sa dostať z toho začarovaného kruhu? Ako by ste riešili takúto situáciu?

regyna

karioll.....vďaka za názor, lenže toto nie je domáce násilie ako také, nikomu neubližuje - fyzicky...myslím, že to by na polícii neobstálo....a tiež je rozdiel žiť v BA a v malej dedine, kde žije aj väčšina rodiny oboch rodičov(hoci toto je v podstate výhovorka)

karioll2

tak sa smej a trp
neviem kde byvas,ale velmi dokladne sa riesi domace nasilie v ba a urcite aj inde.a lepsiu radu nedostanes,myslim.a kludne si ho odfotte,nech mate dokazy,a opakujem,vzdy treba volat policiu
mali sme takyto pripad v rodine,sice som ich v zivote nevidel,ale su pribuzni,a on ked prisiel domov zamkol kuchynu,wc,kupelku a zena a dve dcery museli byt v izbe celu noc,ani pit ani cikat nic.prestala sa ho bat,trochu sme zatahali za nitky a uz je 2,rok v base.takze asi tak

regyna

karioll.....chceš povedať, že keď príde domov opitý, nevymočí sa na WC, ale trebárs do skrine, alebo nechá pustený plyn na sporáku, ja zavolám políciu, tak to budú riešiť.....prepáč, ale musím sa cez slzy zasmiať

regyna

karioll....liečenie je pre tých, ktorí sa chcú liečiť, ak nechcú je to zbytočné, lebo keď z neho odídu, robia to znova - poznám taký prípad......a on nerobí bordel, "len" nás potichučky psychický ničí

karioll2

vzdy ked robi bordel by som volal policiu a potom by som presadil na sude protialkoholicke liecenie,keby z neho odisiel skor ako po 3 mesiacoch,bolo by to marenie vykonu uradneho rozhodnutia a skoncil by vo vazeni