Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Oslabena imunita

AdamKrt

farmaceutka1:

znama je zdravotna sestra. Sama rodbila v ambulancii, kde ockovali proti chripke. Nie vsetci, ale vyskytovalo sa dost ludi, co boli zaockovani, alebo kratko po zaockovani dostali take komplikacie, casto az smrtelne.

Tiez znamy, doktor - nedavno dal ockovat v dobrej viere svoju matku. Ta dostala na 3 mesiace zdravotne komplikacie, ze myslel, ze zomrie. Sam povedal, ze nikdy viac.

Na vakciny tu uz bol popisany aj celkom dobry clanocek.... Staci precitat...
www.ockovanie.org
--------------
Inak to rozbijanie virusov by ma zaujimalo. Kto zaruci, ze vakcina neni kontaminovana a aky to ma ucinok - kde su studie DLHOROCNE ? Ako zarucis, ze ak je nieco inaktivne, rozbite, ze je take VSETKO ? Zabijas osobne, virus po viruse ? Ako vies, ze par z nich neprezilo a su takpovediac len trochu oslabene, cakajuc na aktivaciu vo vhodnom prostredi ?

Popis prosim procedury, pri ktorych dochadza k vyrobe a ja Ti kludne popisem sposoby, akym moze dojst ku kontaminacii... ;-) Ved uz bolo niekolko kauz, ze sa tak stalo v minulosti... Kludne staci jeden kontaminovany material, nedodrzanie predpisov, laxnost zamestnancov atd...

datelinka

to ano, praca v lekarni je nebezpecna, s biologickymi faktormi :-))
ja pracujem tiez s mnozstvom ludi, podarilo sa mi od nejakeho dobraka :-) dostat v dospelosti sarlach.

jajkafr

Adam Krt
ja som si tiež myslela, že tými nápojmi zbyjem teplotu a nevypotím sa práveže naopak po vypití toho nápoja som sa začala potiť aj keď som neležala v posteli naposledy som ho pila popri liečbe antibiotikami aby mi prešiel zápal priedušiek skôr, pretože som si nemohla dovoliť ležať v posteli kvôli škole...
ako som už spomínala nižšie teploty nemávam nikdy ani ja aj zápal pľúc som prekonala bez teplôt ani subfebrilky, ale teraz som dostala zápal priedušiek a horúčky ma priklincovali o posteľ...
keďže študujem ošetrovateľstvo a v nemocnici medzi chorými trávim veľa času myslela som si, že časom sa moja imunita tiež posilni natoľko, že nebudem chorá opak je však pravdou ako náhle prídem do kontaktu s chorým človekom hneď mám zápal priedušiek a ležím v posteli :(

farmaceutka1

Ja sa davam ockovat kazdy rok. Nikdy som nemala ziadny problem ani s ockovanim, ani s chripkou... vlastne na to, ze robim v lekarni, kde na mna stale kaslu a kychaju, prakticky nebyvam vobec chora.

AdamKrt

jajkafr:

ano, vypotit sa je dolezite. Ale to nedosiahnes, ked Ti paralen zrazi teplotu.

U mna je napr. casto pri chripke teplota 37.6 a absolutne nema vyznam brat paralen pri nizkej teplote. Az keby to boli vyssie horucky.

Velke mnozstvo doktorov predpisuje automaticky napr. ibuprofen /alebo jeho odnoze/, ktore znizuju zapal, poskodzuju pecen a castokrat este predpisovali antibiotika, ktore su proti virom uplne zbytocne.

Eliminovat chripkove ochorenie mozu pomahat protivirotika. Ale tie latky sa nachadzaju aj v prirode:

- cibula, cesnak, kurkuma, repik, nechtik, rumancek.

Na kloktanie napr. sa da kupit JOX, ci kolonoidne striebro, ale da sa kloktat aj kostihojovou tinkturou.

Doplnat samozrejme vitmaminy, mineraly, enzymy. V praci uz 2 tyzdne chrchlu vsetci kolegovia a uz to preslo i na mna, ale zatial som doplnkami to stihol potlacat na uplne minimum. Predtym roky, co som to takto neuzival, som bol do par dni chyteny, ze ma to neobislo a priznaky sa viditelne prejavili. Antivirove a antibakterialne caje som zatial nepotreboval, pretoze sa to este nerozliezlo /ale ten akoby zacinajuci stav sa ma drzi nezmeneny uz vyse tyzdna/ a zatial mi to staci tato "liecba" potlacat na uplne minimum bez liekov.

Uz sa par rokov neliecim klasicky, to co ordinovali doktori, lebo s nimi som dospel do stadia, ze mi uz nezaberali ziadne antibiotika, ani tie najsilnejsie, niekolkokrat za sebou na nic.

Sam som prekvapeny, ze aj ked som bol s chorymi ludmi dost v kontakte, este tie priznaky su ozaj minimalne a takpovediac bezproblemove.

farmaceutka1

Co sa tyka liecby chripky: odporucam nefarmakologicku liecbu. Lezat, lezat, lezat, pri vysokej horucke zrazit vlaznymi zabalmi, alebo sprchou. Pit vela tekutin, vetrat.
Pripravky typu Coldrex, Theraflu a podobne su vhodne pre ludi, ktori z nejakych dovodov nemozu lezat,ale musia napriklad pracovat. Zmiernuju priznaky a uvadzaju cloveka do stavu, kedy vladze stat na nohach, problem vsak neriesia.

farmaceutka1

AdamKrt: Ten virus sa fragmentuje na male sucasti, z ktorych kompletny virus uz neposkladas, aj keby si bol neviem aky sikovny. Nie si Boh.
To, ci je virus zivy, alebo nezivy, je predmetom diskusii dodnes. Ma charakteristiky z oboch brehov.
Poucovat ma nemusis.
Co sa tyka vyroby, nie je vyroba ako vyroba. Nemozes porovnavat masokombinat s farmaceutickou vyrobou, ale to ti budem zbytocne rozpravat, lebo nie si ochotny pocuvat niekoho, kto ma iny nazor.
Co sa tyka vyroby vakcin, najprv si nastuduj zakladne veci a potom diskutuj.

jajkafr

datelinka
to poznám veľmi dobre mám gastroezofageálny reflux a tiež astmu jedným z príznakov pri týchto ochoreniach je dráždivý kašeľ aj vtedy keď som zdravá... lekárka mi od mala ešte keď som nemala zistené tieto ochorenia vždy predpisovala antibiotiká pri každom kašli aj keď to nemala potvrdené výterom... teraz mám 20 a imunitu tak oslabenú že v septembri som prišla na prax na detskú ambulanciu a po dvoch dňoch som skončila so zápalom priedušiek a teraz sme mali na oddelení tiež chorých pacientov a v piatok večer som už bola na pohotovosti z horúčkami a v pondelok u lekárky zas zápal priedušiek a to som už užívala niekoľkokrát lieky na posilnenie imunity nič nezaberá... teraz mám našťastie lekárku, ktorá mi nasadí lieky až na základe vyšetrení takže antibiotiká zbytočne neberiem...

datelinka

my s virusovymi infekciami ani nechodime k lekarom. na to vsetko existuju volnopredajne a bylinkove pripravky, ktore si mozem naordinovat sama. nasi lekari velmi radi predpisuju antibiotika uz aj na mierne zapalene hrdlo.

jajkafr

ja osobne teploty nemám teraz som však dostala horúčky kedy mi teplota v prvý deň vystúpila až na 38,6 °C a druhý deň až na 39,1°C a to som ten druhý deň brala paralen každé 4 hodiny, tiež som užívala vitamín C, sprchovala sa vlažnou vodou, dávala si studené obklady, kamoška mi dala zavarané drienky vraj jej to zbíja teplotu a mne to všetko teplotu ešte zvyšovalo :( ráno tesne po prebudení som mala teplotu 38,6 °C
a to že sa teplota nesmie znížiť viac ako o 1°C je pravda a to dôležité najmä u malých detí, pretože môžu vzniknúť kŕče...