Co je podla vas nevera?

pauli 73

Magy :)ty si veštica z Bujakova? :) na nič lepšie si neprišla? :) ja som si myslela, že prídeš z nejakým argumentom a ty takto na mňa zhurta vybalíš na mňa môj život bez toho aby si ma poznala? tak klobúk dolu, skoro ako veštica teodora :)

Magy

pauli 73 - reagovala si na to, ze som pisal aby diskutovali a zrejme ani to (v tvojom pripade) nepomohlo. Takze ak logicky rozmyslam, porusil dohodu. Ano ci nie?

Samozrejme, stava sa ze niekedy ani diskusie a takyto sposob komunikacie nepomozu, ked jednemu drbna v hlave a rozvrati vsetko, co spolu s partnerom budoval. Ale ak sa s clovekom da rozpravat a vyjasnit si vsetko ohladom vztahu uz na zaciatku, je daleko mensia sanca, ze sa to v buducnosti zmeni.

Ci veris alebo nie, je mi to luto, pauli, ze prave ty si bola ta vynimka, u ktorej toto nezafungovalo. Bohuzial, stava sa.

pauli 73

Magy, čítam po sebe aj po tebe :) a? ja som reagovala na ,,Ludia: DISKUTUJTE o tom, co chcete navzajom, co ocakavate od partnera/-ky a ake mate ocakavania, hodnoty, ciele, limity, zvyky." Zrejme mi nechceš rozumieť ale nevadí. Máš svoj názor, tak sa ho drž. Ale prax a teória v tejto veci sa niekedy diametrálne líšia.

Magy

pauli 73 - citaj po sebe co pises. Preco sa utne? lebo zmeni svoje hodnoty, o ktorych sa predtym s prtnerom/-kou dohodol, alebo sa utne tym, ze porusi tu dohodu? vie co nema a napriek tomu to spravi? Ale ved o tom predsa pisem. Alebo mi nieco uniklo?

0vecka

podla mna je to kravina zalezi na osobnosti skratka u niektorych ludi nieje nevera aj ked sa vyspia s niekym inym a u niektorych to moze byt aj pusa na lice.....

sweet_lolitta

magy u mna je to presne ako hovoris. clovek nema pravo vycitat druhemu cloveku, ze mu ublizil, lebo v skutocnosti si ten clovek ublizil sam, tym, ze mal nenaplnene ocakavania. Ak si vsak na zaciatku stanovim pravidla, co ocakavam a co nie a partner na to pristane, potom ich porusenie hodnotim ako "neveru". Ale robit cirkus kvoli puse, kavicke a podobne s inou/inym je podla mna zbytocna strata casu.
Mne ked sa nieco nepozdava, tak dojdem a spytam sa, prediskutujeme a vyriesime.

pauli 73

Magy, prepáč ale to čo si napísala v praxi nefunguje. A už vôbec nie čo sa týka nevery. Koľko ľudí ide napr. do manželstva po niekoľko ročnom vzťahu a v manželstve sa jeden utne, hoci majú rovnako nastavené hodnoty a priority a vydiskutované všetko. Keby to fungovalo tak ako píšeš, nerozpadávali by sa kvôli nevere dlhoročné manželstvá :(

Magy

hmm... kolko ludi, tolko nazorov. Podstatne je, ze ze vacsina z nas si pravidla vztahu nedohodnu vopred a potom sa navzajom obvinuju z ich porusovania... nelogicke, ale kruto realne.
Typicky argument "cakal/-a som ze budes taky/-a..." je teda skor na smiech. Ocakavania mame kazdy ine, kazdy sme boli inak vychovavani, prijali sme ine hodnoty v zivote, ale ked si to nevydiskutujete priamo, je to zaciatok konca. Nevera je tym padom casto prave o tom. Cakam ze sa partner bude spravat podla mojich predstav a ejhla... on sa sprava inak. A hned je ohen na streche. Ludia: DISKUTUJTE o tom, co chcete navzajom, co ocakavate od partnera/-ky a ake mate ocakavania, hodnoty, ciele, limity, zvyky.

Takze spat k podstate. Co je nevera? Porusenie dohody ohladom partnerskeho vztahu.
A verte, VSETKO je vecou dohody. VSETKO.

Ak si vsak ziadnu dohodu s partnerom neurobite, nedefinujete hranice a pravidla - co chcete tomu druhemu vycitat, ha??? Vycitajte sebe, ze ste nemali dostatok odvahy mu na zaciatku povedat, ako chapete tieto (a ine) veci a co ocakavate. Potom mu nadavat je prilis neskoro.