Kinetóza - nevoľnosť v dopr.prostriedkoch

Príspevok v téme: Kinetóza - nevoľnosť v dopr.prostriedkoch
lilili23

Strašne mi býva zle pri dlhsej ceste vlakom a autom (po 30 minutach uz), vyskusala som uz vselico,rozne lieky, rady, metody, no nic nepomaha.

Mate niekto podobny problem? V mojom okoli s tym nikto problem nema, tak budem rada, ak tu najdem nejaku spriaznenu dusu, ktora vie o com hovorim :) , pretoze to obcas dost otravuje zivot....

zaockovana

ja tym tiez trpim, tiez iba auto a autobus, jedine co funguje je ked soferujem zle mi nie je. hi preto si musim sama odsoferovat aj dovolenky a dlhe cesty:))).preto sa vzdy ked musim ist busom, samozrejme ze musim sedet uplne vpredu, snazim pozerat tak isto pred seba ako ked soferujem....takych tych 20-30m pred seba....
a inac davam kynedryl a idem na lacno...

lienka666

lilili 23,
ubezpecujem, ze nasledujucimi riadkami si nerobim z Teba srandu...
Moja kamaratka mala tiez tento problem...dokonca to islo tak daleko, ze jej vadilo aj cestovanie MHD v Ba !!! proste autobus ako autobus...
Potom jej raz zime poriadne nafukalo do usi a musela vyhladat pomoc na usnom...no a panovi doktorovi okrem ineho povedala, ze ma aj problem s kinetozou...ten jej poradil specialnu rehabilitacnu gymnastku zameranu na zlepsenie funkcie telieska rovnovahy. Baba ta chodila niekolko mesiacov a dnes dnes bez problemov cestuje po svete...medzitim sa vydala do Australie a uz nevie, ze mala takyto problem.
Mozno by stalo za to navstivit usneho lekara...nemusi to pomoct, ale mozno...

lilili23

hej hej, mam to vsetko prestudovane a ked sa da sedim v predu... niekedy by som si najradsej v buse sadla na miesto sofera :))) ... aj cocculine som brala pred cestou a presne tak ako bolo pisane.... je pravda ze niekedy sa na to prilis sustredim, no aj ked nie, aj tak to pride... :( strasne je to ubijajuce

datelinka

a ten cocculine si brala v prespisanom mnozstve, uz pred cestou?
tazko radit, ono, raz ti to prejde, problemom je, ze na to zrejme intenzivne myslis pred kazdou cestou a napatie sa potom v tebe stupnuje. skus zut zuvacku, alebo smulat mentolove cukriky a hlavne, sadni si dopredu a pozeraj na krajinu pred sebou, nie nabok, tam sa rychlejsie mina krajina (opticky) a to vyvolava ten neprijemny pocit. ale to zrejme davno vies.

datelinka

a je zaujimave, ze na prvom mieste spominas bvlak. kinetoza sa najcastejsie prejavuje pri cestovani autom, alebo autobusom. pri cestovani vlakom totiz najmenej vnimas pohyb dopravneho prostredku vo vztahu k okoliu.