Periorálna dermatitída

Boženka

a už žiadne experimenty? Ine pleťové krémy neodporučaš?alebo kombinovať s pleťovým krémom, nesmrdí to?

Boženka

Ďakujem pekne, a kde si to môžem kúpiť?
Vlastne to mám použiť ako na doliečenie a prechod na inu bežnu kozmetiku?

Boženka

Prosím poradte mi, akú kozmetiku mám používať, po takmer vyliečenej periorálnej dermatitíde. Ďakujem Božena..............

Denz

Bozenka-
Konopný olej
Omega-3 blokuje tvorbu histamínu, a tým brzdí rozvoj alergickej reakcie. Konopný olej obsahuje omega-6 a omega-3 kyseliny v ideálnom pomere 3:1, a pomáha tak zmierniť alebo dokonca úplne vyliečiť kožné problémy, ako je suchosť pokožky, atopický ekzém alebo lupienka. Olej obsahuje i veľké množstvo vitamínov (A, B1, B2, B3, B6, C, D a E), ktoré v spojení s nenasýtenými kyselinami majú blahodárne účinky. Obmedzuje vznik nových vrások, zmierňuje alebo zamedzuje prejevom akné. Pôsobí veľmi dobre tiež ako olejový zábal na vlasy a jeho vtieranie do nechtových lôžok posilňuje rast a zdravie nechtov. Vďaka výnimočne vyváženému zastúpeniu nenasýtených esenciálnych mastných kyselín je konopný olej považovaný za vôbec najhodnotnejší z rastlinných olejov.

zara

ahoj lolyyy, no ja uz nikdy v zivote nepojdem ku koznemu doktorovi ... prestudovala som si kopec zahranicnych internetovych stranok s fotografiami zien ktore vyzeraju presne ako ja,tu na slovensku je o tejto diagnoze velmi malo informacii, najma co sa liecby tyka ... vies, doteraz som si myslela ze mam nejaku novu chorobu lebo som bola ako pokusny kralik, vsetko mozne na mne skusali a nic nepomnahalo ... stanovili mi niekolko diagnoz, ktore su podla mna uplne nespravne ... vraveli mi ze to mam bradavice na tvari, potom ze plesen, potom ze nejake impetigo ci co, no proste vsetky mozne kombinacie ... nakoniec som sa presne docitala z coho to vlastne mam ... mam este jeden problem ktorym je atopicky ekzem a od zakladnej skoly ma liecili kozni doktori silnymi kortikosteroidnymi mastami ... ako som sa docitala dlhodobe pouzivanie tychto agresivnych masti sposobuje perioralnu dermatitidu ... a samozrejme ked mi to vypuklo kozni doktori mi tieto svinstva kortikoidne davali aj na tvar a preto sa mi to zakazdym posledne 3 roky vratilo, kortikoid sice zabere a doslova ti vybieli pokozku ale o rok si pokozka zase pyta svoju davku, je na tom doslova zavisla a tak chodim teraz opat so znetvorenou tvarou - okolo ust mam cervene flaky s velkym mnozstvom drobnych vyrazok ... no ja mam z toho uz riadne depresie pretoze sa to vobec neda zakryt ani drahym make-upom a najhorsie su asi pohlady ludi ... momentalne som prestala pouzivat zubnu pastu s fluorom, kupila som si nedrazdivy kvalitny make-up od la roche possay bez farbiv a parfemov, kazdy den si davam 5 kvapiek rakytnikoveho oleja vnutorne aj ako obklad na tvar no a snazim sa najst nieco z alternativnej mediciny co by mi mohlo pomoct, mozno nejake cinske caje alebo co ... ale velmi by mi pomohlo keby mi poradil niekto kto s tym tiez bojoval ... ty mas tiez tento kozny problem?