Ahojte, takže rozhodla som sa sem napísať a dúfam, že mi niekto z vás poradí. Ako ste si vsetci vsimli, posledne dni nie su tie najkrajsie. Stále je zamračené, prší, je chladno. Všetko je šedé, smutné. a taká som aj ja. Ja nechápem, čo sa so mnou deje. Necítiim sa dobre, je mi smutno, na nič sa neviem sústrediť a táto nálada ma brzdí aj v škole. Nastúpila som do 1. ročníka na vysokú školu. Je toho strašne veĺa, ale ja nie som schopná sa učiť, pretože som stále unavená smutná a na nič nemám chuť. Tak som to skúšala už aj kávouale nič nepomáha. Zdôverila som sa s tým doma a mama mi ihne´d začala vyčítať, prečo sa vyhováram na zlé počasie, že to nemá s tým nič spoločné. Ale ja sa fakt necítiom dobre, denne plačem a mám toho už dosť..Čo mám robiť?? Kúpiť si nejaké lieky alebo co?? Ďakujem za odpovede :-(
Je mi smutno, na nic sa neviem sustredit..
cítim sa rovnako a nie je to spôsobené iba počasím, ale tým, že sa v mojom živote v poslednej dobe udiali mnohé radikálne zmeny. Nebudem ti radiť ako to riešim ja, nie všetko je legálne :) a ja som typ, ktorý na radikálne zmeny reaguje ešte väčšou a ešte radikálnejšou zmenou. Naozaj to nie je spôsobené iba počasím i keď v tomto období býva najviac depiek, spôsobené nedostatkom serotonínu. Kafe ti nepomôže, musíš dodať telu viac vitamínov- ovocie, zeleninu- riadne sa nimi dopovať. Nastúpila si na výšku, čo je dosť veľká zmena v tvojom živote a chvíľu ti potrvá, kým sa jej prispôsobíš. Našťastie ja mám super priateľov, ktorí ma nenechajú doma revať ale vytiahnu ma von nasilu a vždy som im za to vďačná. Musíš proti tomu jednoducho bojovať, lebo ak sa s tým smútok vžiješ bude to ešte horšie.
ahoj ;) ked sa citis zle, obklop sa veselymi farbami napr v izbe, sprav si nejake farebne dekoracie. Ked je vonku skaredo, nech mas aspon v izbe veselsie :) pusti si nejaku rezku veselu hudbu, daj si cokoladu, nech sa ti troska zaobalia nervicky :) sprav si radost a nieco pekne si na seba kup, stretni sa s priatelmi, s ktorymi sa mozes zabavit, zacvic si, trosku sa ti vyplavia endorfiny, precitaj si dobru knizku...tiez sa snaz spat aspon 8 hodin, aby si nebola cez den unavena. a hlavne mysli pozitivne. nemysli na pochmurne pocasie, lebo aj ty sa potom citis vovnutri tak ako je vonku.
Lieky??? Máš dojem, že nejaké medikamenty a chemikálie dokážu vyriešit počasie a náladu? Životné postoje, farebnosť sveta a ne-radosť zo života? Ja by som príčiny hľadal inde - stratená láska? Pokiaľ nenájdeš hneď takúto vážnejšiu príčinu, je veľmi pravdepodobné, že príčina bude ďaleko prozaickejšia - dočasná strata životného cieľa. Nie si sama, ktorá sa nachádza v stave, keď človeka prestane zrazu všetko baviť, v ničom nevidí zmysel, tzv. bezcieľne blúdenie po svete je bežný stav. Horšie by bolo, ak by bol dlhodobý - roky. Chce to len nájsť niečo, na čo sa môžeš zamerať, upriamiť pozornosť. Koníček? Vyplniť si voľný čas niečím užitočným, nejakou aktivitou, ktorá Ti dá pocit užitočnosti. Či to už je tanec alebo čokoľvek iné. To ale musíš nájsť sama, čo Ťa naplní. Nezúfaj. ;)
ahoj, podla mna to tiez nie je len tym pocasim....., spominam si na svoj prvy semester, same depky, skolu som skoro skoncila, pretoze som si nevedela zvyknut, hoci ma to bavilo....., len len ze som presla zo vsetkych predmetov..., a teraz patrim medzi najlepsich z rocnika....., takze hlavu hore, nestresuj, je toho vela, ale povedz si co je tvojim cielom,..., skus sa viac chodit zabavat, von so spoluziackami, pocasie prejde, a bude krasne, a tebe tiez....., to ze je skaredo neznamena ze musi byt aj tebe, aj ked pocasie dokaze ovplyvnit cloveka, nepripustaj si to natolko......,skus si spravit pohodu v zivote a pojde vsetko, aj napriek pocasiu