Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolesti brucha pri chudnutí

Príspevok v téme: Bolesti brucha pri chudnutí
lina1

Ahoj,mám nasledovný problém,vždy keď začnem chudnúť tak sa u mňa objavia bolesti brucha,nie je to v tom že by som strašne málo jedla,skôr sa len obmedzujem v jedení sladkých a tučných jedál,jem 5x denne.Vždy keď sa prestanem kontrolovať tak sa mi váha samozrejme posunie smerom hore ale bolesti sa stratia.Nemá stým niekto skúsenosť,ja sa už vlastne bojím chudnúť.Môže to mať za následok psychika?Ďakujem

Magy

Ako som napísal, nie je až tak dôležité čo ješ, ako skôr ako, koľko a čo popri tom robíš. Nemeň zloženie stravy, pokiaľ to nie je vyložene nezdravé stravovanie. Pridaj vlákninu, rozhodne uber tzv. rýchle jedlá (fastfoody, burgery, hranolky, kola) Zameraj sa viac na zeleninu a ovocie, čerstvé potraviny namiesto konzervovaných, rozhodne nepoužívaj náhradné sladidlá namiesto normálnych cukrov v domnení, že príjmeš menej kalórií - to je jeden z ďalších veľkých omylov. Akákoľvek zmena musí byť postupná, pozvoľná ale trvalá. Nerob nič radikálne zo dňa na deň! Telo si musí zvyknúť, inak vznikne jojo efekt, ak si telo na zmeny nemá možnosť zvyknúť, chvíľu ti bude trpieť ten výkyv a potom sa vráti tam, kam je zvyknuté. Takže zmena stravy a obmedzenie kalórií postupne a uberaj dotiaľ, kým sa cítiš zdravo. Môže sa stať, že po pár mesiacoch takej postupnej zmeny zistíš že si ani kalórie neobmedzila. Ale zmenila si spôsob života a jedálniček a to často stačí. Ono neexistuje konkrétna rada na spôsob - konzumuj to a toto nie. Každý z nás je iný, unikátny. Jednému daná vec pomôže, u iného nemá žiadny efekt. Treba hľadať a hľadať musíš sama. Existuje len smer, tú správnu cestu si musíš vydefinovať sama.

ajcina

Tvarohovú actíviu ja osobne nejem, myslím že si treba pozrieť obsah probiotík v obidvoch výrobkoch a porovnať- ja jem actíviu bielu alebo sladkú.

lina1

ajcina:môžem jesť aj activiu tvarohovú? Tá mi chutí najviac.
MAgy:nedržím len niekoľkodňovú dietu.Ale rada by som vedela ako koľko a hlavne čo by som mala jesť-mám na mysli konkrétne potraviny.Neviem ako pozvolna by som mala začať,lebo to potom zasa preženiem a znova priberiem.

ajcina

Ja by som poradila jesť actíviu každý deň minimálne mesiac. Ja som to skúsila a krásne sa mi upravil metabolizmus a šlo aj pár kíl dole bez akejkoľvek diety....Stále som si myslela, že reklama o actívii je taká ako väčšina iných reklám, ale mne naozaj veľmi pomohla.

Magy

Bolesti môžu byť spôsobené nevyváženosťou stravy. Aj pri chudnutí platí, že telo potrebuje všetky živiny v optimálnom pomere - len menej. Takže akonáhle obmedzíš sladké a tučné, znamená to obmedzený príjem sacharidov a tukov - a samozrejme nadmerný prísun bielkovín. Prvá chyba, ktorú ľudia pri diétach na chudnutie robia, je práve táto. Pritom je to skôr kontraproduktívne, nezískate tým nič, len rozhodíte metabolizmus a narobíte viac škody ako osohu. Účinné chudnutie má jedno základné pravidlo, ktoré mnohé z vás nechcú akceptovať. Neobmedzovať zloženie stravy, ale zmeniť NATRVALO spôsob života. Prísun kalórií obmedziť, to áno, ale mierne a postupne. A najmä sa hýbať, hýbať, hýbať. Tie kalórie musia byť nejako spálené, inak sa uložia. Bohužiaľ, pre účinné fungovanie musí byť takáto zmena trvalá, NEEXISTUJE (a to zdôrazňujem!) diéta na pár dní či týždňov, ktorá by vám zaručila trvalý efekt. To sú mýty a reklamné oblbovačky kdejakých prípravkov, ktoré z toho žijú, pretože po takej diéte za pár týždňov (v lepšom prípade mesiacov) je váha naspäť a vy si ten prípravok kúpite opäť v domnení, že vám pomohol. Každé chudnutie, pokiaľ to myslíte vážne musí byť pozvoľné, postupné a najmä to musí byť TRVALÁ zmena životného štýlu. Každý máme predispozície na niečo iné, niekto môže zjesť aj slona a nepriberie, iný si dá za hrsť orieškov a ručička na váhe letí hore. Zmierte sa s tým.

janka24

ja som ešte na zálkadnej držala dietu a tiež som mala bolesti,ale to som naraz a dost schudla a nemala som ani kramy...a čo problemy so stolicou,ked ta boli brucho?
Aku máš stravu,ked chudneš? Čo konkretne obmedzuješ a naopak čo pridávaš do jedálnička

lina1

JA nedržím drastickú dietu,len to v jedení troch obmedzujem.A tiež športujem-cvičím na stacoinárnom bycikli.Ale chcela by som pridať kalanetiku ale neviem zohnať nejaké dvd.Nevieš poradiť_