Prečo ešte nespíte?

lost

nj je to take zmrazenie v case skor...

co je v tej diere hmm..

no to nikto nevie :D

raz hovorili ze je tam tma :D

resp.. strasne vela hmoty stlacenej do strasne maleho piestoru..

a niekto iny zas hovori ze to moze byt portal do ineho vesmiru (ale clovek by asi neprezil, nepretiahol by sa cez to) :D

ktovie..

alebo tam je nieco nic nic nie je ktovie ale ak je tam spomaleny cas, tak eoreticky tam do centra nikdy nedopadnes, lebo cim blizsie tym vyssia gravitacia, ale tym pomalsi cas ...

bingham

no lenze...toto mi pride...ako keby si sa napr...nechal zmrazit....a o 3000 rokov...by ta rozmrazili... :DDD...ale to neni cestovanie v buducnosti...

inak zaujimalo by ma co je v ciernej diere...asi by som tam isiel :DD

lost

ja by som skor chcel cestovat aj do minulosti, ale aj do buducnosti :)

proste nastavim si rok minut 5000 a uvidim ako bolo :) dam is rok plus 7000 a som zvedavy ake futuristicke veci maju tam :)

proste dovolenka v case :D :D

lost

uz len najst ciernu dieru, alebo lod shcopnu letiet velmi rychlo :)

ale udajne ten hawking ci ako sa vola uz vypracoval plany ako cestovat do buducnosti :) akurat dnes mi to nejaky kamos (fyzik) vravel..

ale zevraj na to treba "stovky miliard eur" :D

tak neviem ci vybavim hypoteku :D

ale to by bol aka haluz, zdrhnem banke do buducnosti :D a potom za cakaju uroky z omeskania :D

lost

to netusim ci take :)

ale..

predstav si ze teraz pojdes k ciernej diere (nie do, ale len velmi blizku KU nej)

a tak ty budes vnimat okolie ako extremne rychly fastforward .. cize realne pojdu hodiny , alebo roky ais tak ze 1000 2000 3000 4000 ... tj. 4000 rokov za 4 sekundy (ty si uvedomis len 4 sekundy, ale prezijes 4000 rokov, lenze kedze je ta gravitacia (alebo rychlost) tak extremne vysoka, tak.. neozstarnes o viac ako tie 4 sekundy (ci este menej, zalezi od situacie)

problem len moze byt to, ze ked vstupis do takeho spomaleneho casopriestoru, musis sa dostat aj von a kedz si extremne spomaleny (povedzme ze 1 sekunda bude len 1000 rokov), tak ty sa hybes veeeelmi pomalyt, tj. mozno sa dostanes von az za hodiny, tj na svete prejde tolko casu, ze uz ani nebude :)

toto by malo urcite fungovat, lebo aj na satelitoch musia robit korekcie casu (na GPS), lebo tam je ina gravitacia (alebo teraz neviem ci to nesuvisi aj s rychlostou pohybu)

boli napr testy, ze atomove hodiny na lietadle, ktore obletelo svet porovnavali s atom.hodinami ktore boli na zemi, a cas na nich bol rozdielny po znovu-porovnani :)