Dpbry den :) chcela by som sa spytat ci niekto viete hocijake info o tejto skole ci je tazke sa tam dostat ake snou mate skusenosti ak niekto....dakujem za odpovede ;)
Univerzita veterinarneho lekarstva v KE
no ja tam studujem farmaciu ale je to dost podobne. prijimacky sa robia biola-chemia, je moznost chodit na doucovania ci uz na hromadne (su organizovane univerzitou na niekolko sobot) alebo individualne (vybavis si s nejakym pedagogom). podla mna na skolu nie je tazko sa dostat, ked sa naucis na prijimaacky nemas problem. lenze pocitaj s tym ze pocas studia ta caka strasne vela prekazok. v priemere na tomto odbore opakuje rocnik takmer kazdy druhy studujuci, pretoze skusky su dost huste, v prvom rocniku sa napr. vyhadzuje na chemii, v druhom na anatomii atd. tak isto je velky problem so zapoctami (to su take kvazi pisomky, ktore musis urobit aby si sa dostal ku skuske, ak ich neurobis, na skusku nemozes ist a tym padom prestavas byt studentom toho rocnika). ak by som si ja mala moznost vybrat a bola by som stvrtacka na gympli, urcite by som si prihlasku na tuto univerzitu nedala. funguje to tu ako v kocurkove..
Kamosky tam chodia, ale dve to po prvom roku vzdali kvoli obtiaznosti...isli tam zo strednej veterinarnej skoly, takze mali to o to lahsie, ze vedecke nazvy im nerobili az take problemy. je to naozaj tazke studium. Zakladne zvierata sa tam ucia tusim pes, macka, kon, hovadzi dobytok a osipana...treba si v prvom rade uvedomit, ze ci clovek naozaj ma zaludok to studovat, pretoze vo vyssich rocnikoch sa samozrejme pitve. A poznam babu, ktoru odtial vyhodili v 5.rocniku...ale myslim, ze ked je clovek naozaj presveceny, ze chce byt veterinar a je si vedomy toho, ze to bude stale len o uceni, tak to zvladne:) no a samozrejme je to aj o stasti...kazdopadne kamoska tam teraz studuje kynologiu a ta sa jej paci viac, nez vseobecna veterina.
Vseobecne veterinarske lekarstvo
o aky odbor sa jedna?