zeby hemoroidy - please?

Príspevok v téme: zeby hemoroidy - please?
janulka18

Par krat som krvacala pri stolici. Ale prestalo to. Ale uz asi pol roka mam nafuknute brusko. A zvysila sa mi vaha asi o 0,5 kg alebo 1 kg. K lekarovi som nesla. Ta krv mala raz svetlocervenu, druhy krat tmavocervenu farbu. A ked som lezala v teplom kupeli, tak som objavila taky malinky uzlik pri konecniku. Mozu to byt hemoroidy? Mama a otec boli operovani na nich. A to nafuknute brusko? Mozem mat problemy s travenim? Obcas ma to brusko aj boli. Co sa deje?

slusny_muz

Tak ono sa to da v najhorsom aj oparacne, ale dobra je prevencia. Tak nieje moc dobre ked sedis v praci 8 hodin a potom doma zas len sedis a pozeras telku, Treba pohyb a stravu bohatu na vlakninu, zeleninu...

heha

takze hlavna prevencia je nemat zapchu? a pri sedavom zamestnani nesediet aj doma ale radsej sa hybat. dedicnost sa ovplyvnit neda...da tym zdravym sposobom zivota. ked sa poliecia, tak sa zvyknu vratit?

slusny_muz

S casti je to dedicne a hlavne sedave zamestanie, a nevhodna strava. Treba do jedlanicka zapracovat vlakninu. V neposdlenom rade by kazdy mal mat urcitz rezim vyprazdnvania hrubeho creva, tym myslim pravidelnu stolicu. Lebo obsah hrubeho creva sa koncentruje a ked nechodime na WC pravidelne, potom je stolica tvrda a pri tlaceni si poskodzujeme ukoncenie hrubeho creva...takze asi tolko na vysvetlenie

Eve

Janulka, ak mas strasne bolesti, ze si nemozes ani na zadok sadnut, ani chodit, tak su to hemoroidy. Ak nie, je to nieco ine.Brusko s hemoroidmi nesuvisi, ani tvoja vaha.

new a

Aj podľa mňa to budú hemeroidy, občas mám s tým menší problém aj ja. Používam masť FAKTU z lekarne. Raz, pred pár rokmi som bola s tým u lekara, dostala som na to take robene čípky z lekarne. Pomohli hneď. No občas sa to objaví a stačí mi ten krém.

slusny_muz

No pravdepodbne ide o hemoroidy. Ako ti uz poradili bez radsej k doktorovi aby si nemala nejake infekcie. Preca len exkrementy obsahuju rozne skodlive latky a bakterie tak aby si nedostala nejaku infrekciu....lekar Ti povie viac...