Par krat som krvacala pri stolici. Ale prestalo to. Ale uz asi pol roka mam nafuknute brusko. A zvysila sa mi vaha asi o 0,5 kg alebo 1 kg. K lekarovi som nesla. Ta krv mala raz svetlocervenu, druhy krat tmavocervenu farbu. A ked som lezala v teplom kupeli, tak som objavila taky malinky uzlik pri konecniku. Mozu to byt hemoroidy? Mama a otec boli operovani na nich. A to nafuknute brusko? Mozem mat problemy s travenim? Obcas ma to brusko aj boli. Co sa deje?
zeby hemoroidy - please?
slusny muz, a ake su priznaky? krv v stolici? iba to?
Tak ono sa to da v najhorsom aj oparacne, ale dobra je prevencia. Tak nieje moc dobre ked sedis v praci 8 hodin a potom doma zas len sedis a pozeras telku, Treba pohyb a stravu bohatu na vlakninu, zeleninu...
takze hlavna prevencia je nemat zapchu? a pri sedavom zamestnani nesediet aj doma ale radsej sa hybat. dedicnost sa ovplyvnit neda...da tym zdravym sposobom zivota. ked sa poliecia, tak sa zvyknu vratit?
S casti je to dedicne a hlavne sedave zamestanie, a nevhodna strava. Treba do jedlanicka zapracovat vlakninu. V neposdlenom rade by kazdy mal mat urcitz rezim vyprazdnvania hrubeho creva, tym myslim pravidelnu stolicu. Lebo obsah hrubeho creva sa koncentruje a ked nechodime na WC pravidelne, potom je stolica tvrda a pri tlaceni si poskodzujeme ukoncenie hrubeho creva...takze asi tolko na vysvetlenie
z coho vznikaju? existuje nejaka prevencia?
Janulka, ak mas strasne bolesti, ze si nemozes ani na zadok sadnut, ani chodit, tak su to hemoroidy. Ak nie, je to nieco ine.Brusko s hemoroidmi nesuvisi, ani tvoja vaha.
No pravdepodbne ide o hemoroidy. Ako ti uz poradili bez radsej k doktorovi aby si nemala nejake infekcie. Preca len exkrementy obsahuju rozne skodlive latky a bakterie tak aby si nedostala nejaku infrekciu....lekar Ti povie viac...
a co by sa mohlo zanedbat?
ahoj.., asi to budú hemoroidy, ale jednoznačne navštív dr, aby sa náhodou niečo nezanedbalo