napr ktore konkretne to su? nechcem prifarbene ani napodoby celozrnnych...ako to rozlisit? doteraz som nejedavala pecivo vobec a teraz planujem zacat s niecim "lahsim" (uz som zacala s tymi 4zrnnymi, ale teraz to musi byt naozajstny chlieb)
co, kde kupujete vy? ake celozrnne? videla som aj nejake kornspitz zemle, ci fit zemle, je to vazne celozrnne?
poradte prosim :)
Celozrnny chlieb - aky?
Inac odporucam pozriet niektore hypermarkety ako Billa, CBA. Neviem ci to robi aj Coop Jednota - su tam chleby a ak si vsimnete, nedaleko chlebov su take pisanky, listy. Ku kazdemu chlebu mavaju od vyrobcov PRESNE zlozenie. Nie vsetky obchody to robia, ale pacia sa mi prave tie predajne, ze to takto zacali robit. Minule davali relaciu tusim, ze Tesco to nemalo, ale vraj, ked bude zaujem zakaznikov, tak to budu zverejnovat tiez. Tak by som sa v obchode pytal, ze kde maju u chlebov, ake to ma zlozenie. Pretoze ako mate vediet napr. ci nemate nejaku alergiu na nejaku zlozku ? Ved zlozenie sa uvadza vsade, tak by malo byt aj na volno predajno chlebe... Solidne predajne tak uz robia.
Ktovie. Povedal, by som, ze mozno c.2.
Posypanie zrnkami este z peciva nerobi celozrnne pecivo !!!!
Ak chces kupit dobru muku za dobry peniaz, chod do Kauflandu. Tam dostat kupit dobre razne muky /celozrnne/, ale i jej hladke varianty /vyrazkove/. Tak isto tam maju aj razne, jacmenne a samozrejme ovsenne vlocky, tiez psenicne /ale tie su zbytocne, psenicna muka je dnes hadam vsade/, celozrnne jacmenne, grahamove. V Tescu maju zase ovsennu muku.
A tu zas:
-odkaz odstránený-
priamo z mlyna, muky, ake len chces.... To je uplne iny vyber ;-)
adam ja chcem ist s tebou na nakupy :))
tak porad, ktory z tychto myslis ze je teda celozrnny?
1. www.plus1den.sk
2. -odkaz odstránený-
3. www.pluska.sk
4. gourmets.faux.sk
Pozor, CELOZRNNY chlieb neznamena, ze ked su tam nejake semineka, ze to je celozrnny. Ale ze ma byt z CELOZRNNEJ muky. Teda muka aj s otrubami, cele zrnko pomlete.
Pekari robia casto taky trik. Urobia napr. biele pecivo ako do rozka, posypu to obycajnym sezam a ajhla blaf, akoze celozrnne. Figu borovu a nie celozrnne...
Odporucam precitat si clanok a aj odkaz z neho
www.akv.sk
No tento královský alebo fit chlieb sú plne všelijakých semiačok a zrn, takže myslim, že su fakt celozrnne. Pravy celozrnný chlieb by mal byt taký, ktorý obsahuje množstvo zrn a semiačok nielen na povrchu ale aj vo vnutri. A tieto oba ho tak obsahuju. treba skusit a prides na to , čo ti chuti.
nemyslela som uplne vyhodit :))) ale vyhodit z receptu...
super tak vyskusam, hlavne nech to drzi a podoba sa to na normalny chlieb, je mi jedno aka chut to bude :)) a skusim aj tu mrkvu
Cmar nevyhadzuj, ale vypi ho. Je zdravy. Pecenim by si ho znicila/znehodnotila.
Ze dietnejsi chlieb. To je na pobavenie.
Ak si niekto do chleba nezapecie udene, tak KAZDY CHLEBA je dietny. Zit o chlebe a vode, tak umriete dnes na podvyzivu.
Vyzivny chlieb sa robil volakedy, tmavy - moskovsky tusim z cisto raznej muky. Ten davali vaznom a len tak tak z toho prezivali. Bezna psenicna muka ma malo zivin.
Ono sa nepribera z toho chleba, ale z toho, co si clovek naplaca na ten chlieb...
aha tak moze byt aj voda? super tak ten cmar vyhodim, dufam ze nebude vadit :) dakujem :)
Normalne by som tam dal vodu + lyzicu oleja. Plus ten cmar by som si dal do hrnceka a popijal k cerstvemu chlebiku. Skoda ho nicit.
Ano, ak tam das cmar, bude to chutne. Ale tak isto to bude chutne aj bez toho cmaru, s vodou...