zivot v klamstve

Príspevok v téme: zivot v klamstve
smutka

Ahoj,
chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s tym, ze ho partner rok klamal v tom, ze sa tvaril ako slobodny a pritom bol rozvedeny a potom ked ste na to prisli sluboval hory doly a tvrdil, ze to nepovedal, lebo sa bal, ze vas strati. Ja som teraz v takej situacii a neviem co robit. Da sa este verit takemu cloveku? Mam mat pochopenie, pre tento jeho strach a dat mu druhu sancu? Inak medzi nami vsetko super klape... ale toto klamstvo nemozem len tak obist.

smutka

Ano, nie je to lahka situacia. A on to nastastie neberie tiez lahkovazne. zosypal sa, lutuje to a ospravedlnuje sa. Vie, ze je klamar a ze ma sklamal. Nie je schopny mi o tom zatial povedat ani do oci. Komunikujeme uz 2 dni len cez telefon, lebo sa hanbi za seba. Ale ja si to chcem vyriesit z oci do oci. Dufam, ze sa dokaze vzchopit a hovorit so mnou o tom.

AdamKrt

ellie:

ano, bolo to tazke a velmi. Poznacilo ma to urcite. Mozem len dufat, ze si to zobrala k srdcu a ze sa uz nevyskytne nieco podobne, lebo to by bol uz asi ozaj koniec. Hadam sa nemylim.

ellie

smutka viem si predstavit, ako sa mozes citit.. oklamane a podvedene.. nie je to vsak najhorsie klamstvo na svete, hoci je dost zle, ze ti to nepoedal on, ale prisla si na to ty.. ak sa to vsak nejakym sposobom zopakuje, ruky prec, klamara nepotrebujes..
adam obdivujem, ze si sa nad to dokazal povzniest.. to v com ti klamala boli dost zasadne zivotne otazky..

AdamKrt

Cca 1 rok sme uz spolu, co sme sa spoznali.

To, ze je rozvedena a nepovedala mi to hned, ma vobec netrapi, ked si pomyslim na tie ostatne klamstva, tak to z jej strany ako klamstvo neberiem.

Pozri sa - kopec ludi ma vztahy a ci sa zoberu a rozvedu, alebo spolu X rokov ziju - aky je v tom rozdiel ? Takze on bol slobodny. Aj ked vypisujes niekde vo formularoch stav, tak tam byva slobodny, zenaty a nie este rozvedeny...

To je ozaj prkotina bez vyznamu, ze bol zenaty a rozviedol sa. Ci by si bola radsej, keby bol slobodny, zil s tou zenou rovnaky cas, pripadne predtym mal este 50 dalsich vztahov zo zenami ?

Z mojho pohladu - ani by som to neriesil na Tvojom mieste, ak Vam to klape. Ak Ti to vadi, tak mu to povedz, ak chces, aby sa take nieco neopakovalo v buducnsti, ale len tak tomu aj tak nezabranis...

smutka

Mne to moj priatel tiez nepovedal osobne, ale nesedeli mi nejake veci, tak som patrala na nete a zistila: Skoda, ze az po roku. Pre mna tiez nie je problem, ze je rozvedeny, lebo bol sobaseny len civilne, ale to klamstvo ma riadne mrzi. Pripada mi ako cudzi clovek. Adam ty ako dlho si s nou od vtedy co si sa to dozvedel?

AdamKrt

No a co myslis, ze moja priatelka mi to povedala len tak ? Figu borovu. Sam som dosiel na to, ked nesedeli niektore nezrovnalosti, tak vysla s farbou von. Musel som si od nej vypytat obciansky preukaz na koniec, i ked sa jej to nepacilo a mne este menej. To, ze je rozvedena, som uz ani nebral, ako ziadny problem, ako to, ze po X mesiacoch clovek zistuje, ze kto ze je ten clovek na ktorom mu zalezi, ked nepozna ani jeho priezvisko. Klamala mi o tom priezvisku, o tom kde byva a nakoniec sa dozviem, ze je aj starsia /co mi bolo fuk/ a ze ma aj dieta, skolaka a okuna sa ma predstavit.

Len dufam, ze to nebudem lutovat. Povedal som jej, ze to musi byt koniec uz vsetkych klamstiev, ze ak este nieco ma, nech to povie /vtedy hned/, inak - ze to bude uz ta posledna kvapka. Vraj uz nic neni, tak sa len modlim, aby som to raz neolutoval.

smutka

Dakujem ti AdamKrt za prispevok... som rada, ze ti to vyslo. Aspon aka taka nadej pre mna, ze ho nemusim hned odpisat a moze to vyjst.

smutka

Ale on mi to nepovedal zamerne, povedal, ze sa s byvalou priatelkou rozisiel a nepovedal, ze sa vzali. Mal obavy, ze rozvedeneho by som nechcela a tak si radsej vymyslel toto.

AdamKrt

Mne sa stalo, ze mi priatelka tvrdila, ze je slobodna, bez zavazkov, mladsia ako ja. No a po case som zistil, ze mi povedal ine priezvisko ! Co som sa dozvedel tak po 6-7 mesiacoch vztahu a o nejaky cas aj to, ze je rozvedena a ze ma syna a ze ona je o 5 rokov starsia. Odpustil som jej, teraz nam to klape nadherne, ale ten pohar trpezlivosti sa nacrel az do dna a mna niekedy este premahaju otazky, ci sa este nieco v buducnosti nevyskytne a dufam, ze uz nie....

Inac rozvedeny je tiez slobodny, takze to by som nebral vobec ani ako problem. Mne sa tych klamstiev nakopilo zo zaziatku viac, co som dostal. Ale tvrdila, ze to bolo na jej ochranu, ze nemoze vediet, co sa z cloveka vykluje a potom sa do toho zamotala tak, ze uz aj ked to chcela povedat, nevedela ako. Bolo to tazke preniest sa cez to, ale uz to bolo tak na krajicku, ze keby bolo nieco viac, tak by ten pohar trpezlivosti asi pretiekol.

Som vsak rad, ze som dal tomu druhu sancu a dufam, ze to v buducnosti neobanujem...