štítna žlaza

Príspevok v téme: štítna žlaza
nanina

Ahoj, chcela by som sa poradiť čo může sposobuje moje problémy.Mám neustáli pocit tlaku v oblasti krku,asi pred 3 mesiacmi mi zistili zníženú funkciu šž a beriem euthyrox.Nejaký čas som mala pokoj ale v poslednej dobe je to zasa spať.Mám pocit aj zdurených uzlín a myslím si že to na mne aj vidieť,hoci každý tvrdí že nie je.Mám problémy aj pri prehltaní stále ma to núti prehltať sliny.Može to byť iba zápal hrdla alebo tá šž alebo niečo horšie. Moj stav sa zhoršuje aj pri najmenšom strese.Nevie mi niekto poradiť?

RNG

Naviac aj na internete, ked clovek hlada data roznych krajin na hypo a hyperthyroidism, moze najs len hromadu na neonatal/congenital(vrodene pripady) ale nic na dalsie stadia zivota, co vyzera jasne ako manipulacia, lebo nizka cinnost stitnej zlazy je dost obvykla percentualne medzi ludmi, najma u zien a vrodena je napr len 1 zo 4000.
Takze ked su clanky len okolo vrodenej a nic na ziskanu pocas zivota, tak sa niekto nieco snazi potlacit.
Jedine clanky, ktore spominaju poruchy stitnej zlazy sposobene velkymi davkami jodu sa odvolavaju na staru teoriu Wolff-Chaikoff, ktora bola vzdy viacmenej nezrozumitelna a v osemdesiatych rokoch viacerymi lekarmi-vyskumnikmi vyvratena, co ale medicky priemysel samozrejme vobec nezobral do uvahy.
www.health-science-spirit.com

RNG

morska sol ma malicko jodu, ale ma rozne stopove materialy, teda ked nie je rafinovana(ocistena od tych stopovych)
Oboje, morska sol aj v baniach tazena sa od roku 1920 jodiduje pridanim KJ. Napriek tomu v literature strasia stale predavkovanim jodu a chorobami stitnej zlazy z predavkovania nad 500 alebo 1000 mcg.
Preto bolo roznym vyskumnikom velmi divne, ze primorske narody, najma Japonci, nemaju ziadne problemy ani s ovela vyssimi davkami jodu, prave naopak, su od ostatnych zdravsi a aj sa dozivaju dlhsieho veku.
Zialbohu, jediny uzaver, co si mozem s tejto situacie, ze sa rozsiruju falosne spravy o skodlivosti jodu je, ze medicky priemysel nema zaujem aby sme boli zdravi, ale naopak, potrebuje co najviac zakaznikov, ako kazdy iny priemysel a takto si ich snazi vytvorit.
Az mi prebieha mraz po chrbte!

kaciatko7

Dakujem, RNG. a ako je to s morskou solou, nejodidovanou? je vobec nejakym zdrojom jodu, aj ked slabym, alebo vobec nie?
inac, k tym SK lekarnam. je pravda, ze dobre, ucinne a lacne produkty pomaly prestavaju predavat a tlacia len tie neucinne a drahe. nasa najnovsia skusenost, aj ked sa jodu netyka. kamarat si v jednej lekarni objednal cistu kyselinu askorbovu, najprv nemali zaujem objednat, napokon vyhoveli a objednali. pri dodani vsak kopec otazok. a naco vam to je, to sa nam nezda, tolko vit C, co s nim idete robit, nieze sa predavkujete a preco si nekupite z pripravkov, ktore tu uz mame, tie su ovela lepsie a bezpecnejsie. takze tak, je vidiet, ze zaujem roznych skupin o nase nevyzdravenie (alebo ako to spravne nazvat) je naozaj silne a vsadepritomne. bohuzial.

RNG

kacoatko, viaceri s danych lekarov odporucali nbrst na zaciatku ovela viac, nez uvzadam ja na tjz "nalozenie tela" tj zdvihnutie hladiny jodu v tele a sledovali to z mocu, kde na zaciatku sa prakticky z tych daviek nic nevylucovalo az po case, ked saa ten jod v celom tele zvysil, telo zacalo prebytky vyhadzovat.
Keze ale bezny clovek nema k dispozicii labak, tak tu radim mensie davky a trpezlivost, kym sa to telo "nalozi"
V desiatich kvapkach jodovej tinktury(2% jodu a 2.5% jodidu draselneho) je dokopy tolko jodu, ze by to malo stacit asi na tyzden pri spotrebe tela 3 mg jodu denne.
Alkoholicky roztok uvadzam hlavne ako prakticku vec, lebo skvrna z desiatich kvapiek je za par nimut sucha a nezafarbi pradlo obvykle. Jodoglycerin ale nevyschne a miesto do tela sa ti natrie na pradlo,,tj nie je to dobra forma.
Kto chce dostat z kelpu napr 3 mg jodu denne, musel by zjest 20 minipiluliek denne, co by islo poriadne do penazi.
A samozrejme by bol vylakany, ako mu to moze uskodit, kedze na flaske je napisane, aby ludia nebrali viac, nez jeden denne(to si vynutili lekari, ktori dodnes nechcu prijat vyskumne vysledky svojich kolegov ani priklad celeho Japonska)

kaciatko7

RNG, a staci tu jodovu tinkturu nanasat raz popripade 2x tyzdenne 10 kvapiek? alebo je to individualne a treba si to nejako odskusat?

RNG

Zoznych vyskumov o jode, mali by sme denne dostavat medzi 2 az 6 miligramami, tj 13 az 40 krat tolko, ako hovorie davno zastrarale tabulku dennych odoporucenych davok(pozri lekarov Hakala, Abrahams, Flechas, Derry, Duffy...)Kolko obsahuje ten jodidovany tekvicovy olej, to tam nepisu, ale kedze medicka komunita dodnes neprijala vyskum tych menovanych a inych lekarov a nechce vidiet, ze Japonci, ako najzdravsi narod na svete maju priemerny denny prijem 12.5 mg jodu na osobu,
iste nedali povolenie predavat ten jodidovany tekvicovy olej s odporucenymi davkami nad 150 mikrogramov, co je samozrejme hanebne malo.A hoci je tam rozmanita reklama, obsah jodu na tom oleji samozrejme nie je uvedeny!

kaciatko7

inac, na to, aby si prijala dostatocne mnozstvo jodu dennodenne, by si musela zjest tych morskych rias naozaj velmi vela. takze ten jodovy roztok je urcite lepsie riesenie.