ahojte, co odporúcate? idem dnes k nim a nechcem prist s prazdnymi rukami? ruzu? bielu? diky:)
Kvetinka budúcej svojkre! :)
Pre ilustraciu - fotky z dvoch mojich chilli krickov /pestovane za oknom/, ktore su na svete cca 10 mesiacov :)
img7.imgup.eu
img8.imgup.eu
img9.imgup.eu
img0.imgup.eu
img2.imgup.eu
A tu ako vidno, aj muche sa zapacila papricka. Mucha uz je mrtva, zomrela v objati chilli papricky :)
suns:
nechalo sa to vyklicit najskor trosku tusim na vode s vatou. Potom sa to zasadilo do teglikov od jogurtu, viac kusov. Ked boli uz niekolko cm vacsie, tak tie najlepsie sa presadili. Je dobre dat na to vacsi kvetinac a pod neho misku. Chce to teplo, napr. niekde pri okne, ale nema to rado priame svetlo. Okna mam na severnu stranu, takze priamo mi tam nesvieti. Polievam to tak, ze dolejem do kvetinaca, ono to dierkou pusti do misky a v miske sa to potom drzi par dni, vsakuje to cez kvetinac. Takze po poriadnom poliati to vydrzi tak asi 2-3 dni. Cize do tyzdna to polievam asi zhruba 3x. Poda by mala byt vlhka, nie vsak blato, lebo korene by mohli hnit. Viac o pestovani chilli napr. na
orchidea je super kvet pre lenivcov, nevyzaduje takmer nic, ja som pestovatel. ktoremu zahynie aj burina v zahradke :-) ale orchidejky mam dve a pekne odkvitnu maju pol roka pauzicku a zas same od seba zakvitnu, iba to sem tam poprasim rozprasovacom, potrebuju priesvitny crepnik, lebo aj cez tie korienky prijimaju svetlo, malo vody, nesmu v nej stat a nepresadzat, ked kvitnu dat na svetle miesto po odkvitnuti na tmavsie a tam sa zotavia
hmmm parada :) a to normalne zasadim semienko chilli papricky? napr. 3 do teglika? a kolko to polievas?:)
Mňáám chilli :)
Skoda, ze ma to nenapadlo skor povedat. Od znameho som si zobral par semienok chilli papriciek a zasadil ich do teglikov od jogurtu. Ked to bolo trochu vacsie, cele aj s obsahom som to presadil do podstatne vacsieho a zalievam. Teraz ku koncu jesene to ma uz krasne zelene listy a ziarivo cervene chilli papricky s tym krasne kontrastuju. Vobec tie chilli nesmrdia. Uz je 90 percent rastlinky posiateho cervenymi paprickami, par este nedozrelo a su zelene. Vsetkym sa to velmi paci.
Pekne to uz schnu, niektore su take zosuverene papricky, necham ich tam, kym to cele prekne nepreschne. A potom ich odstriham a bude este domace susene chilli :)
Niekolko ludi, co to uz videlo, tak sa im to pacilo, ze tiez chceli par jadierok, ze si to zasadia :)
vcera som zistila, ze nema kvety v crepniku vnutri, lebo sa im tam nedari.. kupila som jej taky ten sukulent, hrube listy a malicke kvety :) - taky maly v tekvickovom crepniku:) povedala, ze si ju vezme do prace :)
ze vraj jej nikto este kvet v crepniku nekupil a preto taky nema????
...mnooo co dodat...?!chudatko mojeee....a co keby si ich ona zadovazila(kupou, ci odrezkami od kamosiek,..)
ak by mala kvety rada, tak by necakala, ze jej ho niekto kupi.
prepac suns ja viem, je to od temy, len som sa nechala uniest temou o svokrach, ktore nemaju radi svoje nevesty :))
kup jej cinsku ruzu
Orchidea je sice trochu drahsia, ale za to je to originalny kvet, pre mna velmi krasny. Starostlivost az taka narocna nie je, to si najdi cez google :), akurat ja na nich nejak nemam stastie a vsetky mi zvadnu :(
Keby to bola aj nejaka lieciva bylinka, tak si mozes splnut, ze este dbas aj o zdravie :)