Ahojte. Moja priatelka ma už asi týžden neprestavajuci suchší kašel. No problem je v tom že ju neboli hrdlo, nema teplotu, nie je prechlanuta. Len ju trochu drazdy (doslova stegli alebo svrbí uplne dolu v hradle. (pod ohrizkom) a to ju nuti kaslat. kasel nie je daky hrozny ale kasle "stale" (iba ked spi nekasne) Skusali sme vsetky caje, cibulu, med, kvapky na kasel, sirup, tablety.... bez výsledku. A navyse ked sme boli u lekara povedal ze by jej dal len to iste co ma aj doma... a na zaver dodal... Nemožeš už kaslat! pluca to už nezvladaju! A je neviem ako by som jej pomohol...
Neprestavajuci kasel
Ja by som nasadila Singulair, ale kedze je to na predpis, ani som to tu nespomenula. Radim to, co mozu ziskat v lekarni bez predpisu.
Ak sa problemy opakuju kazdy rok zhruba v tom istom obdobi, ide zrejme o alergiu a tym pripadne aj moznu prieduskovu astmu.
môže ísť o astmu bolo by dobre navštíviť lekára čím skôr, aby to neprešlo do záchvatov
farmaceutka
ja by som skôr na takýto kašeľ nasadila ešte okrem antihistaminika aj bronchodilatant ale to už musí lekár nedá sa to kúpiť bez predpisu
V kazdom pripade, co mozete este skusit bez lekara, je kupit si volnopredajne antihistaminikum, napriklad 7-tabletkove balenie Zyrtecu a vyuzivat ho 1 tabletku kazde rano. Moze to pomoct, ak je kasel na alergickom podklade. Ak to nepomoze, tak uz len plucny lekar. Astma sa moze v zaciatkoch prejavovat presne takymto sposobom. Vyvolava kasel aj zmena polohy, smiech a plac? Ak ano, je mozna astma. Okrem toho existuje este aj tzv. syndro drazdiveho kasla, tuto diagnozu tiez lieci plucny lekar.
zeny nemaju ohryzok
aj tak by bolo dobre zájsť k pneumológovi možno ide o alergiu na nejaké látky, ktoré sa vyskutujú práve v tom období