Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kriza a pracovne nasadenie

jajka001_

presne ako vravis, tym ze viac makas, ti len viac nalozia. a este budu na ostatnych o to viac tlacit lebo ked ty zvladas, preco oni nie.

AdamKrt

aknitka:

ano, to je v celku jednoducha matematika :) Ale co ked je clovek sikovny a zvladol by viac prace, ci ryhlejsie to urobit ? Urobili by ste viac ? Mam ten problem, ze ked robim, tak robim a viem pracu lepsie organizovat a vylepsovat. Lenze hovorim si, na druhu stranu, ze to bude ako to prislovie, ze na dobreho kona sa najviac nalozi.

Tak rozmyslam, ci sa nemam v praci brzdit, aby som nerobil lepsie nez musim :)

AdamKrt

Snazili by ste sa pracovne rovnako, alebo viac, keby ste klesli podstatne s platom, alebo dostali na tie iste ulohy podstatne menej casu, ci vam prihodili robotu napr. prepusteneho kolegu ? T.j. ziadny priplatok, este mensi plat a raz tak prace ?

AdamKrt

U nas niekolkokrat uz prepustanie, ale praca ostala. Cize ti co ostali maju nizsi plat asi o 30 percent /uz rok/ a este aj robota po ludoch co odisli sa rozdelila po kazdom prepustani, takze je viac prace. Teraz chcu zase este viac znizovat mzdu - papierovo znizit pracovnu dobu o stvrtinu. To znamena, ze mzda klesne o 25 percent a este ma zamestnavatel moznost ist dolu 10 percent z celkoveho platu, s nejakym pozostatkom z premii.

Cize to vyzera, ze robota ostane, alebo pribudne. Urobit to iste za 6 hodin, pripadne aj viac roboty.

Mam pracu, ktoru si viem organizovat tak, ze sa da jej zvladnut cca 10-20x nasobok. Lenze zacinam rozmyslat, naco urobit svojvolne viac, ak ma clovek este menej place za pracu. Keby aspon prace bolo menej, ci viac volna, ale je to horsie, ze clovek maka ako blazon za coraz menej.

Deee

Menej prace plat rovnaky, dohodari odpadli normalni zamestnanci preberaju aj ich pracu a inak sa vytesujeme, ze vobec pracu mame

tutuna

Rovnako prace, rovnaky plat, niekedy este trocha nizsi. Vo firme nam rovno povedali, nech neocakavame zvysenie platov.