dobrý večer..prosím Vás poradte mi niečo na zarastanie nechtu na nohe.týka sa to môjho brata.už mu vytrhli aj necht,vtedy to bolo ok,ale neskôr sa mu to vrátilo a teraz je to stále a stále to isté.už mi ho je až ľúto.prosím,poradte mi.dakujem
Zarastanie nechtu
davaj si tam vatu, ako si vystrihneš necht a treba ju meniť aspon 2x denne , kym nebude uplne sucha a prestane vystrihnute miesto bolieť
Mmm, tak to si tvoj bracho uziva... Mne zarastal necht 5x. Problem doktorov je ten, ze sa nesnazia porozumiet nasemu telu.
Necht zarasta preto, ze ked sa cast stareho vytrhne, koza sa stiahne smerom k nechtu a ked ten rastie, derie sa cez tu kozu. Brat ti moze potvrdit, ze ako zarastanie tak aj zakrok u chirurga je zazitok, ktory by masochista slovami len tazko vychvalil :)
Ked mu necht zarasta, treba ho vytiahnut spod koze.
1.odtiahnut maso a kozu na tej strane kde to zarasta kolko to len ide.
2.vycistenym mensim kuchynskym nozom zajst pod cast nechtu ktora zarasta a vytiahnut ju hore, aby bola a pokracovala v raste nad kozou. Kedze necht vrasta do ziveho, toto moze byt dost bolestive. Vdaka bohu aspon telo vie co robi a necht bude obkoleseny hnisom. Hnis ma taku vyhodu, ze rozklada tkanivo, takze bude mat trosku priestoru okolo casti nehtu ktora vrasta a bude sa to robit lahsie / bezbolestnejsie. Ak je necht prilis hlboko v mase, mozno bude treba z neho trosicku odstrihnut, odstranit a potom pokracovat bodom c.3.
3.Aby necht rastol spravnym smerom, treba ho vypodlozit zospodu. Mastny kuchynsky papier v tomto vydim ako najlepsie riesenie. Proste nadvihnut supnut papier prelozeny na dvojo pod necht a hotovo. Po (a pocas zakroku) odporucam operovane miesto vydatne zaliat alpou, koli dezinfekcii. Dezinfekcia je velmi dolezita.
Uz po samotnom zakroku bude bracho citit ulavu (uz len tym, ze zakrok prestane :) ) a po dvoch dnoch uz bude po vsetkom.
To co som opisal hore, je moja skusenost s mojim telom. Uz vidim, ako nejaky chirurg prevracia ocami a ma na jazyku, ze ake je to nebezpecne a tak. Ja nie som expert a k tomuto sa nemozem odborne vyjadrit.Ja si myslim, ze ked budes pracovat na skutocne cistej nohe, so skutocne cistymi nastrojmi, nie je to katastrofa.
Hlava studovana ma rezala 5x a 5x to bolo prd platne. A bolo to superbolestive, to vam poviem.
Navod hore nie je rada od fundovaneho lekara, je to len opis mojich skusenosti.V ziadnom pripade nepreberam zodpovednost za akekolvek skody a ujmy na zdravi co majetku sposobene nasledovanim mojej skusenosti.
Pre mna za mna, chodievajte lekarovi kazde 2 mesiace s tym istym problemom.
Drzim palce, to zarastanie nechtu je fakt blba a bolestiva vec. Ja som si musel pomoct sam a odvtedy absolutne ziadne problemy.
klapka 1 existuje spôsob ako vyoperovať kúšok nechtového lôžka pár milimetrov od okraja. potom tam už nechet nikdy nenarastie. ale veľmi málo chirurgov to dokáže.
môj manžel má to isté a aby predišiel zarastaniu tak si pravidelne nechet odstriháva (aby nestíhal zarastať) a ak sa mu stane že zarastie tak nepomôže nič len zarastený kúsok vytrhnúť. vravel že tá bolesť je menšia ako byť so zarasteným nechtom. takýmto spôsobom si to robí aj moja mama aj moja sestra.
dakujem žubrienka,len čo pôjdem do lekárne tak skúsim sa na to opýtať.
pocuj moja segra mala taky problem uz jej hrozilo ze jej vytrhnu cely necht len nech mu to netrhaju je na to taka vodička da sa to kupit v lekarni ja som si to kupila tiez ale uz mi to preslo a nemusela som to ani strihat no neviem ci to este kupis lebo ta firma co to vyrabala to prestala vyrabat no dufam ze to kupis su rozne vodicky a je to byz predpisu poviem ti nazov vodicky co som si kupila ja:Toenail softening urcite mu to pomôze to sa nakvapka na necht a ten prst potom strpne pomaha to na 100% ver tomu a stoji to okolo 6eur.
dik za radu,ale jeho to trápi už viac ako rok či dva,čiže to je úplne niečo iné,ako si mal ty
no ....ja som mal raz uraz pri com mi zavalilo prst a tak nestastne,ze mi po par dnoch odpadol....zacal mi rast tiez do koze....trvalo to takmer rok....
tak neviem ci ta to potesi....
to nie je o pritesnej obuve...proste necht nerastie rovno,ale do boku do masa..zakaždym mu to zarastá do masa,proste neodstrihne ho tak,ako ostatné nechty
moze to byt aj nevhodnou obuvou....pritesna....
ci je tam iny problem??....da sa to strihat tak,ze nezarastie???
zarastá mu do boku,do mäsa