Ahojte, poraďte mi prosím, musím odísť bývať na iný koniec mesta, máme doma 14-ročného psíka, ktorého chcem mať pri sebe, veľmi ho mám rada, neviem si predstaviť ako to bude znášať, bude so mnou, len keď budem dom aj ja, keď pôjdem napr. do roboty, odnesiem ho k rodičom,kde býva doteraz, aby nebol sám, ale inak ho chcem pri sebe, nemáte skúsenosti ako na to, aby sa psík udomácnil, cítil sa dobre aj v novom byte??? Bojím sa, ako to bude znášať, neviem si to ani predstaviť.... hmmmmm....poraďte...
Psík a nové prostredie- ako ho udomácniť??? :-(
Ja som chcela, že aby nebol sám v novom, že ho odveziem vždy k rodičom, tam ked je sám, tam to pozná. Ďakujem, určite by som mu zobrala aj vankúš na ktorom spáva, má doma asi 3 vankúše, tak jeden môže mať u mňa a ten vankúš si pozná, že je jeho.
Ty chces, aby ani minutu nebol sam? Mala by si ho niekedy nechavat aj sameho, aby sa potom nebal, keby si ho musela surne niekedy nechat sameho.
súhlasím s obidvomi názormi, ktoré tu už boli vyjadrené. Psíkovi trvá tak 3 dni, kým si zvykne na nové prostredie. Pre neho to nie je až taký stres ako pre nás. Pes pôjde verne za tebou všade tam, kam pôjdeš ty. Nejakú svoju vec- tričko, ponožku atď. nechať keď ideš od neho preč- cíti tvoj pach. Psy radi spoznávajú nové prostredie, nechať ho nech si sám nájde v tvojom byte vlastné miesto.
ja ked som odisla byvat do podnajmu, tak si najprv moja fenka nevedela najst miesto,ale potom si to tam ocuchala a brala to ako druhy domov. psik si zvykne, hlavne,ze tam bude mat teba a to je pre neho podstatne.
No.. havko to vycíti ,ze sa nieco deje .....a le bude to ovela lepsie znasat ak mu nechas nieco svoje....tricko a podobne ale pouzite...
Potrebuje citit tvoju vonu a vtedy bude spokojnejsi.