Som normálna???

Príspevok v téme: Som normálna???
S_S_S

Už skoro tri roky mám problémy, ktoré sa stále zhoršujú, myslela som, že z nich vyrastiem, a tak som to nijako nechcela riešiť, ale mám pocit, že sa mi to vymyká z kontroly...
Najprv som iba občas mávala zlé nálady, ktoré netrvali nijako dlho, ale postupne boli čoraz častejšie a horšie až som nakoniec upadla do depresií, nič sa mi nechcelo, v škole som si hrozne zhoršila známky.K ľuďom okolo mňa som začínala mojimi stále pochmúrnymi náladami liezť na nervy, kamaráti sa mi snažili pomôcť, ale všetko bezvýsledne. S ľuďmi okolo seba som jednala vždy pod vplyvom aktuálnej nálady a dokázala som byť ku všetkým hrozne hnusná...
K tomu všetkému sa pridalo sebapoškodzovanie, už som nevedela skrátka ako mám riešiť svoje nálady, na chvíľu sa žiletka stala mojou najlepšeu priateľkou, ale mama mi nato asi po pol roku prišla, vynadala a ďalej neriešila... Ja som sa snažila prestať,no občas to ete stále musím spraviť a neviem sa toho úplne zbaviť... Naučila som sa moje nálady zkrývať pre ostatnými a prejaviť ich až keď som sama, čo všetko asi zhoršilo, pretože už sa ani necítim smutná, už sa mi zdá, že vôbec nič nemá zmysel, cítim sa totálne prázdna a mám pocit, že každému len prekážam a ešte k tomu mám problémy so stravovaním... Prosím vás poradte ako sa mám dostať z tejto situácie, chcem konečne začať plnohodnotne žiť...

AdamKrt

Inac rozne zmeny nalad, depresie a psychicke poruchy mozu byt ozaj vyvolane zmenou chemickej reakcie, hormonov. Tie ovplyvnuje stitna zlaza a ta mava casto nedostatok jodu, ktory sa da dodat telu potravinovymi doplkami - napr. KELP, vytazok z morskych rias s vyssim obsahom jodu.

karioll2

bolo by dobre si uvedomit,ze depresiu sposobuje chemicka nerovnovaha v mozgu,neovplyvnitelna volou,cize psychiater a lieky

heh

ja ked mam depku tak hodim do seba aj 3 ibalginy/novalginy len tak z riti, ze co sa stane. Zatim v pohode, ale asi budem zvysovat davky, to uz neni normalne (ze sa nic nedeje)...

diana211

s tou ziletkou okamzite prestan,chces dostat otravu krvi??!davnejsie tu o sebe rozpraval pribeh chlapec,ktory sa tiez poskodzoval a na nasledky toho neskor zomrel.to ked si uz fakt nevies nijako pomoct,tak hladaj nieco ine,co ta ukludni,trebars radsej nieco rozbi..alebo ja neviem,uz si nieco ine najdi,cim to budes ventilovat.samozrejme,chod s tym lekarovi aj.

Khallessin

Súhlasím s ostatnými. Navštíviť lekára nie je hanba. Skôr alebo neskôr svojou zmenou nálad odpudíš a stratíš svojich priateľov, ktorý pri Tebe teraz stoja. Navštív odborníka.

AdamKrt

Tak v prvom rade si treba uvedomit, ze nie vsetky pocity si privodis sama, ale ze clovek je riadeny chemiou a mozu za to hormony a ine dalsie latky. Tie su v tele vylucovane stitnou zlazou a pre tu je dolezity JOD v potrave. Lenze ten normalne v dostatocnom mnozstve nemas ako prijat do tela, pretoze sa vacsinou nachadza v roznych plodoch mora, riasach a podobne. V soli jodidovanej nestaci.

Z nedostatku jodu su rozne depresie a psychicke problemy podobneho charakteru.

Takze doplnaj si jod - napr. dostat kupit pripravok KELP - s vytazkom z morskych rias, ktore obsahuju vysoke mnozstvo biologicky aktivneho jodu.

Na nervy je tiez dobry Horcik, pripadne kombinacia sa predava Horcik + vitamin D3. A este aj napr. kapsule rybacieho oleja.

Takze KELP + horcik + rybi olej a Tvoje nervy sa budu posilovat a stitna zlaza bude normalne regulovat hormony.

Plus skus mysliet pozitivne. Kolko ludi je na tom X krat horsie ako Ty ? Ved Tebe neni nic takeho. Od dobroty nevies, co by si so sebou robila.

Skus si mozno vypit este cajik medovky na ukludnenie a uvazovat pozitivne, usmievat sa viac.

Mysli na najhorsiu moznu variantu, ktora sa moze stat, zmier sa s nou a dufaj potom v lepsie. Budes prekvapena, ale to zle sa az tak casto zase nestava :)

Hlavu hore, bude aj horsie v zivote ;-)